Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Változhatnak a parkolási bírság szabályai

MTI, 2012. június 06. - szerda 09:01
Címkék: parkolás, bírság, szabály
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megmenekülnek a külföldi rendszámmal közlekedő magyarok - különösen a politikusok és köztisztviselők -, várhatóan módosulnak a parkolási bírságolás szabályai - írta a Napi Gazdaság.


A lap szerdai száma ismerteti: a kormány beterjesztette a közúti közlekedésről szóló törvény újabb módosítását. Ha elfogadják a javaslatot, a jövőben egy nap egy helyen csak egyszer büntethetnek meg valakit a parkolóőrök. A kormány szerint ez jelenleg is így van: bár a törvény szövege ezt egyértelműen nem rögzíti, levezethető volt belőle. Az országgyűlési jogok biztosa szerint azonban fennállt a visszásság, és a fővárosi parkolási társaságok alkalmazták is a többszöri bírságolás gyakorlatát.

Egy kiskapu azonban megmarad: ott, ahol a várakozás csak meghatározott időtartamig engedélyezett, az ellenőr továbbra is többször büntethet.A kiszabott bírságok a jövőben egy egységes adatbázisba kerülhetnek - a külföldi autósok szabályszegései is -, a rendszerben tárolt adatokat azonban a büntetés befizetését követő hetedik hónapig törölni kell.

Jelentősen enyhülnek a külföldi rendszámra vonatkozó szabályok is: jelenleg magyar állampolgár gyakorlatilag nem vezethet külföldi rendszámú autót Magyarországon - írta a lap -, akkor sem, ha külföldön él és dolgozik. A mostani javaslat szerint a jövőben a magyar állampolgár a külföldi munkáltatójától kapott gépkocsit korlátozás nélkül használhatja idehaza is, a külföldi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár pedig saját külföldi rendszámú autóját is használhatja félévente legfeljebb harminc napig - szemben a jelenlegi egy nappal.

A magyar közalkalmazottak, diplomaták, EP-képviselők, az OECD-hez, ENSZ-hez és egyéb nemzetközi szervezetekhez kiküldött politikusok, tisztségviselők és családtagjaik korlátlanul használhatják majd külföldi rendszámú autóikat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza