Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Eltűnhetnek a kisrobogók a szlovák utakról

MTI, 2012. június 04. - hétfő 15:41
Címkék: Szlovákia, renszám, robogó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eltűnhetnek a szlovák utakról jövőre a rendszám nélküli kisrobogók a közúti közlekedésről szóló törvény egyik módosítása miatt - írta a pozsonyi Új Szó hétfőn.


A segédpedálokkal felszerelt kisrobogók - amelyek még évtizedekkel a rendszerváltás után is a posztszocialista országok közutjainak jellegzetes résztvevői - azért kerülhetnek ki a forgalomból, mivel 2013 januárjától már ezeket a járműveket is rendszámtáblával és karosszériaszámmal kell ellátni, aminek költsége viszont meghaladja a "Babetták" értékét is.

-

Míg az ilyen típusú mopedek piaci ára 100 és 200 euró között mozog, addig az új szabványhoz való igazítás költségei elérhetik a 300 eurót is.

"Az alvázszám megfelelő feltüntetése körülbelül 120 euróba kerül, két műszaki ellenőrzésre is el kell vinni a robogót, ami együtt további 100 eurót jelent. 25 euró a rendszámtábla kiadása, s mivel a törvény azt is előírja, hogy ez a rendszámtábla a mopedeken meg legyen világítva, további 50 eurót kell félretenni erre a kisebb műszaki beavatkozásra" - írja a pozsonyi lap.

A kisrobogók tulajdonosai aláírásgyűjtésbe kezdtek a jogszabály módosítása miatt. Amikor Csehországban - a helyi KRESZ módosítása miatt - korábban hasonló problémával találkoztak a robogók tulajdonosai, sikerült kivételt kapniuk. A szlovák közlekedési tárca mérlegeli a felvetéseket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza