Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Eltűnhetnek a kisrobogók a szlovák utakról

MTI, 2012. június 04. - hétfő 15:41
Címkék: Szlovákia, renszám, robogó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eltűnhetnek a szlovák utakról jövőre a rendszám nélküli kisrobogók a közúti közlekedésről szóló törvény egyik módosítása miatt - írta a pozsonyi Új Szó hétfőn.


A segédpedálokkal felszerelt kisrobogók - amelyek még évtizedekkel a rendszerváltás után is a posztszocialista országok közutjainak jellegzetes résztvevői - azért kerülhetnek ki a forgalomból, mivel 2013 januárjától már ezeket a járműveket is rendszámtáblával és karosszériaszámmal kell ellátni, aminek költsége viszont meghaladja a "Babetták" értékét is.

-

Míg az ilyen típusú mopedek piaci ára 100 és 200 euró között mozog, addig az új szabványhoz való igazítás költségei elérhetik a 300 eurót is.

"Az alvázszám megfelelő feltüntetése körülbelül 120 euróba kerül, két műszaki ellenőrzésre is el kell vinni a robogót, ami együtt további 100 eurót jelent. 25 euró a rendszámtábla kiadása, s mivel a törvény azt is előírja, hogy ez a rendszámtábla a mopedeken meg legyen világítva, további 50 eurót kell félretenni erre a kisebb műszaki beavatkozásra" - írja a pozsonyi lap.

A kisrobogók tulajdonosai aláírásgyűjtésbe kezdtek a jogszabály módosítása miatt. Amikor Csehországban - a helyi KRESZ módosítása miatt - korábban hasonló problémával találkoztak a robogók tulajdonosai, sikerült kivételt kapniuk. A szlovák közlekedési tárca mérlegeli a felvetéseket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. május 24.

Szüksége van befektetési kölcsönre? üzleti kölcsön? jelzálog hitel? személyi kölcsön? st...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. május 24.

Szüksége van befektetési kölcsönre? üzleti kölcsön? jelzálog hitel? személyi kölcsön? st...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. május 23.

Kínálunk kölcsönt 2% -os kamatlábbal. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot további részl...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza