Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem lesz ingyenes az autóbusz-közlekedés Nagykanizsán

MTI, 2012. június 01. - péntek 11:01
Címkék: busz, Nagykanizsa
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem szavazta meg a város közgyűlésének többsége, így egy jobbikos javaslat ellenére nem lesz ingyenes a közösségi közlekedés Nagykanizsán.


Zakó László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselője nyújtott be javaslatot arra, hogy a nagykanizsaiak számára tegyék ingyenessé a közösségi közlekedést. Ezzel párhuzamosan felvetette olyan mértékű adó meghatározását is, amely fedezné a költségeket, de valós alternatívát is jelentene a személyautókkal szemben.

A város közgyűlésének csütörtöki ülésén Gábris Jácint (Jobbik) önkormányzati képviselő azzal indokolta a felvetést, hogy évente lakosonként mindössze nagyjából 10 ezer forint hozzájárulást kellene fizetniük a városban élőknek, ez az összeg pedig kisebb az éves bérletek vagy egy fél tanknyi benzin áránál is. A bizottságok azonban szervezési, szakmai és gazdasági okokból sem tartották elfogadhatónak az előterjesztést.

Zalatnai László, a Zala Volán Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta: évente mintegy 400 millió forintba kerülne a városnak a javaslat megvalósítása, mert a társaság elveszítené a mintegy 110 millió forintos árkiegészítését, és jelenleg is 60-70 milliós veszteséggel tartják fent a nagykanizsai buszközlekedést.

A közgyűlés végül nagy többséggel elutasította az előterjesztést, így nem lesz ingyenes a közösségi közlekedés Nagykanizsán.

A város képviselői rendeletet alkottak egyes tiltott közösségellenes magatartások szankcionálásáról. Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármester jelezte: törvénymódosítás miatt kell új formát alkotni az eddig szabálysértési kategóriák helyett, amelyeket a jövőben helyszíni vagy közigazgatási bírsággal lehet sújtani.

Az új nagykanizsai rendelet a tiltott közösségellenes magatartások közé sorolja egyebek mellett a hulladéklerakással, közterületek használatával vagy parkolással kapcsolatos szabályszegéseket. A szabályozás értelmében tilos például közterületen mindenféle állat etetése, és az üzletek nyitva tartási idejének túllépését is szankcionálhatják Nagykanizsán.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés