Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem lesz ingyenes az autóbusz-közlekedés Nagykanizsán

MTI, 2012. június 01. - péntek 11:01
Címkék: busz, Nagykanizsa
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem szavazta meg a város közgyűlésének többsége, így egy jobbikos javaslat ellenére nem lesz ingyenes a közösségi közlekedés Nagykanizsán.


Zakó László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselője nyújtott be javaslatot arra, hogy a nagykanizsaiak számára tegyék ingyenessé a közösségi közlekedést. Ezzel párhuzamosan felvetette olyan mértékű adó meghatározását is, amely fedezné a költségeket, de valós alternatívát is jelentene a személyautókkal szemben.

A város közgyűlésének csütörtöki ülésén Gábris Jácint (Jobbik) önkormányzati képviselő azzal indokolta a felvetést, hogy évente lakosonként mindössze nagyjából 10 ezer forint hozzájárulást kellene fizetniük a városban élőknek, ez az összeg pedig kisebb az éves bérletek vagy egy fél tanknyi benzin áránál is. A bizottságok azonban szervezési, szakmai és gazdasági okokból sem tartották elfogadhatónak az előterjesztést.

Zalatnai László, a Zala Volán Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta: évente mintegy 400 millió forintba kerülne a városnak a javaslat megvalósítása, mert a társaság elveszítené a mintegy 110 millió forintos árkiegészítését, és jelenleg is 60-70 milliós veszteséggel tartják fent a nagykanizsai buszközlekedést.

A közgyűlés végül nagy többséggel elutasította az előterjesztést, így nem lesz ingyenes a közösségi közlekedés Nagykanizsán.

A város képviselői rendeletet alkottak egyes tiltott közösségellenes magatartások szankcionálásáról. Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármester jelezte: törvénymódosítás miatt kell új formát alkotni az eddig szabálysértési kategóriák helyett, amelyeket a jövőben helyszíni vagy közigazgatási bírsággal lehet sújtani.

Az új nagykanizsai rendelet a tiltott közösségellenes magatartások közé sorolja egyebek mellett a hulladéklerakással, közterületek használatával vagy parkolással kapcsolatos szabályszegéseket. A szabályozás értelmében tilos például közterületen mindenféle állat etetése, és az üzletek nyitva tartási idejének túllépését is szankcionálhatják Nagykanizsán.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza