Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb különleges söröket kínál a Főzdefeszt

MTI, 2012. május 30. - szerda 10:01
Címkék: sör, főzde, fesztivál,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A péntektől vasárnapig tartó Főzdefeszten ismét a kézműves sörök sorát kóstolhatják meg, emellett bajor és brit "folyékony kenyérből" is kortyolhatnak az érdeklődők a főváros VIII. kerületében, a Palotanegyedben.


A tavaly októberi fesztivál sikerén felbuzdulva június első hétvégéjén immár huszonegy magyar kézműves sörfőzde jelenik meg a Főzdefeszten és mutatja be szélesedő kínálatát. valamint a régi receptek új változatát a Mikszáth téren, a Krúdy Gyula utcában és a Szabó Ervin téren - közölte az MTI-vel Bart Dániel, a Főzdefeszt szervezője.

Újdonság lesz idén az elmúlt évtized egyetlen brewpubjának (helyben főzött sör) számító miskolci Zip's Brewhouse bemutatkozása. A dombóvári Kissler fügés sört, a Békésszentandrási Sörfőzde pedig vilmoskörte-ízű nedűt kínál majd a fesztiválbuszból - mondta el a szervező.

A Serforrás főzde a hordóban érleléssel készült Korty söre mellett elhozza almás sörét is. Bemutatkozik a Csobánkai Betyár, a Fóti Kézműves Sörfőzde pedig 8 százalékos Barcagi Duplabak barna sörét kínálja majd. A csepeli Rizmájer többek között kukoricás nedűjével mutatkozik be, a Stari pedig újrafőzi legendás ír vörös sörét.

Az idei év különlegességének számítanak a "gerillasörfőzők", akik - a nemrég legalizált házi sörfőzésnek köszönhetően - a kézműves sörfőzdéknél főzették nagy mennyiségben söreiket, amelyeket bemutatnak.

Először lesz a Főzdefeszten standja a budapesti brit nagykövetségnek, és a ritka "real ale"-t mutatja be a közönségének. A "real ale" lényege az, hogy a sör a csapolás helyszínén éri el végső érlelési fokát.

Bart Dániel kitért arra, hogy a bajoroknak is először lesz standjuk, és a Németország legjobb sörének tartott Schneider Weisse Aventinust mutatják be, a Camba Bavaria pedig a kísérleti komlózású pale ale-jével jelenik meg. A környéken lévő éttermek és pubok sörös menüvel készülnek a fesztiválra, lesz komlós truffel, helyben füstölt pisztráng és sok más finomság is - mondta a szervező.

A kulturális programok között szerepel a Grabanc, a Fit Fat és a Yellow Spots Marching Band, valamint más utcazenészek, de lehet majd beerbike-ozni is. Bemutatkozik és zenél a június 1-jén induló internetes Sörrádió, a sörös zenék szakértője. A standoknál lehet szavazni a legjobb ízű sörökre - jegyezte meg Bart Dániel.

A fesztiválra a belépés ingyenes.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza