Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb különleges söröket kínál a Főzdefeszt

MTI, 2012. május 30. - szerda 10:01
Címkék: sör, főzde, fesztivál,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A péntektől vasárnapig tartó Főzdefeszten ismét a kézműves sörök sorát kóstolhatják meg, emellett bajor és brit "folyékony kenyérből" is kortyolhatnak az érdeklődők a főváros VIII. kerületében, a Palotanegyedben.


A tavaly októberi fesztivál sikerén felbuzdulva június első hétvégéjén immár huszonegy magyar kézműves sörfőzde jelenik meg a Főzdefeszten és mutatja be szélesedő kínálatát. valamint a régi receptek új változatát a Mikszáth téren, a Krúdy Gyula utcában és a Szabó Ervin téren - közölte az MTI-vel Bart Dániel, a Főzdefeszt szervezője.

Újdonság lesz idén az elmúlt évtized egyetlen brewpubjának (helyben főzött sör) számító miskolci Zip's Brewhouse bemutatkozása. A dombóvári Kissler fügés sört, a Békésszentandrási Sörfőzde pedig vilmoskörte-ízű nedűt kínál majd a fesztiválbuszból - mondta el a szervező.

A Serforrás főzde a hordóban érleléssel készült Korty söre mellett elhozza almás sörét is. Bemutatkozik a Csobánkai Betyár, a Fóti Kézműves Sörfőzde pedig 8 százalékos Barcagi Duplabak barna sörét kínálja majd. A csepeli Rizmájer többek között kukoricás nedűjével mutatkozik be, a Stari pedig újrafőzi legendás ír vörös sörét.

Az idei év különlegességének számítanak a "gerillasörfőzők", akik - a nemrég legalizált házi sörfőzésnek köszönhetően - a kézműves sörfőzdéknél főzették nagy mennyiségben söreiket, amelyeket bemutatnak.

Először lesz a Főzdefeszten standja a budapesti brit nagykövetségnek, és a ritka "real ale"-t mutatja be a közönségének. A "real ale" lényege az, hogy a sör a csapolás helyszínén éri el végső érlelési fokát.

Bart Dániel kitért arra, hogy a bajoroknak is először lesz standjuk, és a Németország legjobb sörének tartott Schneider Weisse Aventinust mutatják be, a Camba Bavaria pedig a kísérleti komlózású pale ale-jével jelenik meg. A környéken lévő éttermek és pubok sörös menüvel készülnek a fesztiválra, lesz komlós truffel, helyben füstölt pisztráng és sok más finomság is - mondta a szervező.

A kulturális programok között szerepel a Grabanc, a Fit Fat és a Yellow Spots Marching Band, valamint más utcazenészek, de lehet majd beerbike-ozni is. Bemutatkozik és zenél a június 1-jén induló internetes Sörrádió, a sörös zenék szakértője. A standoknál lehet szavazni a legjobb ízű sörökre - jegyezte meg Bart Dániel.

A fesztiválra a belépés ingyenes.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza