Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Két légynél nem lehet több egy vécében

MTI, 2012. május 25. - péntek 09:58
Címkék: légy, nyilvános wc
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két légynél nem lehet több egy nyilvános vécében a pekingi önkormányzat legújabb regularendszere szerint, amely egyelőre nem kötelező erejű.


A kínai főváros vezetése a "két légy egy vécé" politika jegyében úgy határozott, hogy eldobott szemétből sem lehet több kettőnél egyazon közillemhelyen, és annak a kettőnek is fél órán belül szeméttartályba kell kerülnie. Hogy mi tartozik pontosan a szemét kategóriába, azt az önkormányzat környezetvédelmi osztálya a szabálygyűjteményhez csatolt lista- és magyarázatmelléklettel segíti eldönteni. Szaghatósági regula is született: az önkormányzat illatelőírásokkal gazdagította javaslatait.

"Az új rendelkezések nem kötelezőek, céljuk javítani Peking hírhedten kellemetlen közvécéhelyzetén" - mondta az önkormányzat közegészségügyi osztályának illetékese a Pejing Times című kínai lapnak.

A The Daily Telegraph című brit lap megjegyzi, hogy a "legyező" javaslatnak akadnak világhálós bírálói, akik felteszik a kérdést, hogy az önkormányzati tisztviselők végigjárják-e a vécéket légyszámlálás végett.

Az ázsiai országban a közvécéhelyzet közlekeletű téma. Februárban nők - tiltakozásul, hogy túl hosszúak a sorok a női vécék előtt - bemasíroztak férfi vécékbe, és plakátokon egyenlő várakozási időt követeltek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza