Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ivókúrára is használható a hévízi gyógyvíz

MTI, 2012. május 25. - péntek 13:21
Címkék: Hévíz, ivókúra
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nemcsak fürdésre, de ivókúrákra is használható mostantól a hévízi gyógyvíz, miután pénteken átadták a város első nyilvános ivókútját. A gyógyvíz bél- és gyomorproblémák, valamint vesebántalmak esetén kínálhat hatékony kezelést.


Papp Gábor polgármester (Fidesz-KDNP) azt mondta: eddig nem volt eléggé kihasználva a víz gyógyító hatásának ez a lehetősége, pedig a gyógyfürdő csarnokán belül évtizedek óta működik egy gyógyvizet adó csap is. A belvárosi rehabilitáció előző önkormányzati ciklusban megvalósított fejlesztései között alakították ki a Rózsakert étterem épületében az ivókutat, amely mostantól reggel 7 és este 7 óra között látogatható.

Kisebb pihenőhelyiséget hoztak létre, ahol régi hévízi fotók és mai információs kiadványok között kortyolhatják a betegek a kénes vizet, amely egy fúrt kút jóvoltából már lehűlve érkezik a kúthoz. Az érdeklődők számából pedig elmúlt napok tapasztalata alapján már látszik, hogy sokakat érdekel ez a fajta gyógymód is - fűzte hozzá.

Mándó Zsuzsanna, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. orvos-igazgatója az átadáskor elmondta: a gyógyszeres kezeléseknél hatékonyabb módszer az ivókúra, amelyet két-három hetes időtartamra ajánlanak, naponta legfeljebb egy liter vizet lassanként elkortyolgatva. A hévízi kénes víz sikerrel alkalmazható a bélműködés és a gyomorsav-képződés fokozására, vagyis hatékony gyógymódot jelent idült bélgyulladás, székrekedés vagy aranyér esetén a gyomor-bélrendszer működésének szabályozásán keresztül.

A gyógyvíz elősegíti a krónikus epebántalmak enyhülését és kezelését - melegen fogyasztva fokozza, hidegen csökkenti az epesav termelését -, de a légúti hurutok gyógyulását, illetve a vesekőképződés megelőzését is szolgálja. Nem ajánlott azonban azoknak, akik heveny máj- és epeút-gyulladásban, valamint fokozott pajzsmirigyműködésben szenvednek.

Az orvos-igazgató hozzátette: a hévízi kénes víz nem palackozható, mert a benne található csekély, gyógyító mennyiségű - fájdalomcsillapító hatású - radont 3-4 nap alatt elbomlik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza