Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Erősödött a fogyasztói bizalom Szlovákiában

MTI, 2012. május 24. - csütörtök 17:31
Címkék: Szlovákia, fogyasztói bizalom
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szlovákiában nőtt a fogyasztói bizalom indexe, 11,5 ponttal áprilisban: a mutató a márciusi -32,3 pontról -20,8 pontra változott - tette közzé a statisztikai hivatal csütörtökön.


A Fogyasztói Barométer nevet viselő kimutatás szerint az index tavaly július óta először emelkedett a hosszú távú átlag fölé, és a 2011. áprilisi -29,8 pontos értékhez képest is emelkedést mutatott. "A lakosság félelmei az összes szegmensben csökkentek, leginkább azonban a gazdasági helyzet kilátásait és a munkanélküliség helyzetének alakulását illetően" - állapítja meg a statisztikai hivatal a Fogyasztói Barométerben.

A legnagyobb mértékben a munkanélküliség alakulásának megítélésében csökkentek a lakosság félelmei (márciushoz képest 17,1 ponttal), ám komoly bizalomnövekedés volt megfigyelhető a gazdasági helyzet kilátásaiban is (márciushoz képest 15,4 ponttal).

A fogyasztói bizalom indexe az Európai Unió országaiban átlagosan -20,2 pontot mutatott áprilisban, ez az előző évihez képest 0,9 pontos visszaesést jelez. Az EU országai közül Szlovákia a fogyasztói bizalom területén a 12. helyen volt áprilisban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés