Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Erősödött a fogyasztói bizalom Szlovákiában

MTI, 2012. május 24. - csütörtök 17:31
Címkék: Szlovákia, fogyasztói bizalom
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szlovákiában nőtt a fogyasztói bizalom indexe, 11,5 ponttal áprilisban: a mutató a márciusi -32,3 pontról -20,8 pontra változott - tette közzé a statisztikai hivatal csütörtökön.


A Fogyasztói Barométer nevet viselő kimutatás szerint az index tavaly július óta először emelkedett a hosszú távú átlag fölé, és a 2011. áprilisi -29,8 pontos értékhez képest is emelkedést mutatott. "A lakosság félelmei az összes szegmensben csökkentek, leginkább azonban a gazdasági helyzet kilátásait és a munkanélküliség helyzetének alakulását illetően" - állapítja meg a statisztikai hivatal a Fogyasztói Barométerben.

A legnagyobb mértékben a munkanélküliség alakulásának megítélésében csökkentek a lakosság félelmei (márciushoz képest 17,1 ponttal), ám komoly bizalomnövekedés volt megfigyelhető a gazdasági helyzet kilátásaiban is (márciushoz képest 15,4 ponttal).

A fogyasztói bizalom indexe az Európai Unió országaiban átlagosan -20,2 pontot mutatott áprilisban, ez az előző évihez képest 0,9 pontos visszaesést jelez. Az EU országai közül Szlovákia a fogyasztói bizalom területén a 12. helyen volt áprilisban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2019. január 13.

Szükség van-e sürgős hitelre? Hitelek az adósság törlésére vagy a pénz kölcsönzésére. ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mehmet Hakan, 2019. január 12.

Ha szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit, €3000 és ...

Kinek és hogyan fizessek vízdíjat?

Paul Moritz, 2019. január 12.

Figyelem:

Hiteleket kínálunk magán- és kereskedelmi testületeknek, nagyon alacso...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés