Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Állati zsírok az étolajban

MTI, 2012. május 24. - csütörtök 09:01
Címkék: zsír, olaj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem 150 tonna étolajat próbálnak visszahívatni a délnyugat-kínai hatóságok Jünnan (Yunnan) tartományban. Tíz tonnát azért, mert erős a gyanú, hogy előállításához állati hulladék zsiradékát használták - derül ki a China Daily című lap csütörtöki számából.


Az érintett vállalat helyettes menedzsere úgy nyilatkozott, hogy a "gyanússá vált sertészsírt" és a halolajat egy kuangtungi (Guangdong) beszállítótól vásárolták és a múltban sosem tapasztaltak semmi problémát.

A hatóságok megállapítása szerint a cég háromfajta étolajat gyárt, amelyekhez élelmiszeripari hulladékból származó állati zsírt használt, s ez a hatályos kínai törvények értelmében tilos. Oka, hogy az ilyen formán nyert zsír nem felel meg a higiéniai szabványoknak és olyan kémiai szennyező anyagokat tartalmaz, mint például a parafin.

A szakemberek szerint az elsősorban szappangyártáshoz használt állatzsír az étolajat elszínezi és jellegzetes szagúvá teszi, ezért a hamis termék viszonylag könnyen felismerhető.

Az élelmiszerbiztonságot felügyelő hatóságok helyi piacok és éttermek, étkezdék ezreinél végeztek vizsgálatokat és intézkedtek több mint 136 tonna rossz minőségű olaj visszahívásáról.

Az érintett (Yunnan Fengrui Oil and Fat Company) vállalatnál felfüggesztették a gyártást és több mint 20 átvételi helyet állítottak fel a tartományban. A visszavételhez további ellenőröket rendelnek ki.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza