Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Változtat fogyasztóvédelmi stratégiáján az unió

MTI, 2012. május 23. - szerda 10:01
Címkék: fogyasztóvédelem, stratégia, unió
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Új fogyasztóvédelmi stratégiát jelentett be az Európai Bizottság kedden, a cél "a fogyasztói részvétel és a piac iránti bizalom maximalizálása".


Az évtized végéig tervezett stratégia keretében az Európai Unió végrehajtó testülete négy fő célkitűzést fogalmazott meg: az áruk, szolgáltatások és élelmiszerek biztonságát, megbízhatóságát garantáló szabályozási keret megerősítése, beleértve a piacfelügyelet erősítését is; a fogyasztók ismereteinek növelése; a jogérvényesítés és jogorvoslat javítása, beleértve a jelenleg az uniós bruttó össztermék (GDP) 0,4 százalékára becsült fogyasztói károk mérséklését; valamint a fogyasztói jogok és fogyasztóvédelmi programok korszerűsítése.

A bizottság öt kulcságazatot is megnevezett a fogyasztóvédelmi politika alakításának szempontjából: az élelmiszer, az energia, a pénzügy, a közlekedés és a digitalizálás területét.

Közleményében az Európai Bizottság emlékeztetett arra, hogy a fogyasztói kiadások az uniós GDP 56 százalékának felelnek meg, és "ez jól tükrözi azt a hatalmas erőt, amellyel a fogyasztók az európai gazdaságot fellendíthetik".

John Dalli fogyasztóvédelmi EU-biztos fogalmazása szerint a kedden Strasbourgban elfogadott stratégia "célja a fogyasztók jogainak erősítése és bizalmuk növelése azáltal, hogy az aktív piaci részvétel eszközeivel ruházzuk fel őket, amelyek révén élhetnek a választás jogával, és biztosak lehetnek jogaik érvényesítésében".

Viviane Reding, a jogérvényesülésért is felelős biztos pedig azt hangoztatta, hogy az EU-tagállamoknak is "fokozniuk kell az uniós szabályok gyors és bürokráciamentes végrehajtását, hogy 500 millió fogyasztó számára kézzelfogható valósággá válhassanak a fogyasztói jogok".

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza