Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Változtat fogyasztóvédelmi stratégiáján az unió

MTI, 2012. május 23. - szerda 10:01
Címkék: fogyasztóvédelem, stratégia, unió
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Új fogyasztóvédelmi stratégiát jelentett be az Európai Bizottság kedden, a cél "a fogyasztói részvétel és a piac iránti bizalom maximalizálása".


Az évtized végéig tervezett stratégia keretében az Európai Unió végrehajtó testülete négy fő célkitűzést fogalmazott meg: az áruk, szolgáltatások és élelmiszerek biztonságát, megbízhatóságát garantáló szabályozási keret megerősítése, beleértve a piacfelügyelet erősítését is; a fogyasztók ismereteinek növelése; a jogérvényesítés és jogorvoslat javítása, beleértve a jelenleg az uniós bruttó össztermék (GDP) 0,4 százalékára becsült fogyasztói károk mérséklését; valamint a fogyasztói jogok és fogyasztóvédelmi programok korszerűsítése.

A bizottság öt kulcságazatot is megnevezett a fogyasztóvédelmi politika alakításának szempontjából: az élelmiszer, az energia, a pénzügy, a közlekedés és a digitalizálás területét.

Közleményében az Európai Bizottság emlékeztetett arra, hogy a fogyasztói kiadások az uniós GDP 56 százalékának felelnek meg, és "ez jól tükrözi azt a hatalmas erőt, amellyel a fogyasztók az európai gazdaságot fellendíthetik".

John Dalli fogyasztóvédelmi EU-biztos fogalmazása szerint a kedden Strasbourgban elfogadott stratégia "célja a fogyasztók jogainak erősítése és bizalmuk növelése azáltal, hogy az aktív piaci részvétel eszközeivel ruházzuk fel őket, amelyek révén élhetnek a választás jogával, és biztosak lehetnek jogaik érvényesítésében".

Viviane Reding, a jogérvényesülésért is felelős biztos pedig azt hangoztatta, hogy az EU-tagállamoknak is "fokozniuk kell az uniós szabályok gyors és bürokráciamentes végrehajtását, hogy 500 millió fogyasztó számára kézzelfogható valósággá válhassanak a fogyasztói jogok".

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza