Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénzbüntetésre ítélték Repülős Gizit

MTI, 2012. május 22. - kedd 10:41
Címkék: Repülős Gizi, lopás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy 2008 tavaszán, Kisteleken elkövetett lopás miatt jogerősen százezer forint pénzbüntetésre ítélte kedden a Szegedi Törvényszék Kosztár Sándorné Bodnár Gizellát, aki Repülős Gizi néven vált ismertté.


A bíróság kétrendbeli lopás vétségében mint többszörös visszaesőt mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A törvényszék döntésével - a vádlott idős korára, beszámítási képességének korlátozott voltára és a jelentős időmúlásra tekintettel - enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság egy év szabadságvesztést kiszabó, 2011-es ítéletét.

A mostani ítélet szerint a jelenleg 86 esztendős nő három aranygyűrűt és egy arany karláncot tulajdonított el a Csongrád megyei kisvárosban egy Petőfi utcai házból. 2008. május 7-én a tanúk által elegánsan öltöző, nyakában mindig gyöngyökből készült láncot viselő, koránál fiatalabbnak tűnő, magát választékosan kifejező asszonyként leírt vádlott azt állította, eladó ingatlant keres. Az idős nő beosont az egyik házba, ahonnan magával vitte az ott egy üvegvitrinben talált ékszereket.

A hatóságok gyanúja azt követően terelődött a vádlottra, hogy a sértett és egyik szomszédja az eset után kilenc hónappal újságokban megjelent fényképek alapján felismerte őt.

Az eljárás során korábban ismertetett dokumentumok szerint Repülős Gizi először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt. A gúnynevet néhány évvel később kapta, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Ezt azonban egy a bíróság által ismertetett korábbi vallomásában cáfolt, mint mondta, soha nem ült repülőn.

Miskolcon született, és Kassán tanítói diplomát szerzett nő - a Kádár Gábor bíró által felolvasott bűnlajstrom szerint - az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, s legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Legutóbbi büntetéséből 2007 novemberében szabadult. Az idős asszonyt az idei évben is több hasonló az ország különböző pontjain elkövetett bűncselekménnyel gyanúsították meg.
v Az asszony a fellebbviteli tárgyaláson is ártatlannak vallotta magát.

Korábban védekezésképpen elmondta, egy kiskorában történt betegség következtében kleptománia alakult ki nála, ha nyitott ajtót lát kénytelen bemenni rajta, s ha értékeket talál, azokat magához veszi. Az idős asszony elismerte, hogy életében lényegesen több lopást követett el, mint amennyiért elítélték, gyakran előfordult azonban, hogy családtagjai megkeresték a sértetteket és visszaadták az eltulajdonított értékeket. A kisteleki bűncselekmény elkövetését azonban tagadta, mint mondta, az eset pont Gizella-napra esett, s ő családja körében ünnepelt. A bíróság álláspontja szerint azonban ezt nem tudta bizonyítani.

Kozesnyik Bálint ügyvéd a fellebbviteli tárgyaláson a tényállás felderítetlensége miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte, illetve az asszony idős korára és egészségi állapotára hivatkozva indítványozta, hogy a bíróság ne szabadságvesztés büntetést szabjon ki a vádlottra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza