Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vádemelés előtt a MÁV Informatika volt vezetői

MTI, 2012. május 18. - péntek 09:35
Címkék: MÁV Informatika, vádemelés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vádemelési javaslattal zárta le a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a MÁV Informatika Zrt. ügyében hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával indított nyomozást - írta a Magyar Nemzet pénteken.


A cég korábbi felső vezetését érintő ügyben a gyanú szerint legalább 73 millió forint vagyoni hátrány érte a MÁV leányvállalatát.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője a lapnak elmondta: a MÁV Informatika Zrt. tizennégy vezető beosztású munkatársa által elkövetett visszaélések másfél éve tartó vizsgálatát vádemelési javaslattal zárta le szerdán a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya. Az eljárás iratait a Fővárosi Főügyészségnek továbbították.

mti

A vizsgálat szerint a gyanúsítottak különféle vállalkozásokkal indokolatlan és szükségtelen feladatok elvégzésére kötöttek szerződéseket, amelyek révén legalább 30 millió forintos kár érte a vasúttársaságot. Emellett ötmillió forint közpénzt költöttek arra, hogy - szakmai útnak beállítva - focimeccsekre utazzanak európai nagyvárosokba, gyakran családjukkal együtt. A lap cikke szerint az is kiderült, hogy a vezetők döntése alapján a zrt. legalább 38 millió forintot fizetett ki olyan embereknek, akik fizetésükért soha semmilyen munkát nem végeztek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza