Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis sertésfülek miatt nyomoznak Kínában

MTI, 2012. május 16. - szerda 11:01
Címkék: sertésfül, hamisítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb élelmiszerhamisítási botrány van kilátásban Kínában, miután a közkedvelt párolt sertésfülről derült ki Kelet-Kínában, hogy hamisítják - jelentette a China Daily című napilap szerdán.


A Csiangszi (Jiangsi) tartományi Kancsou (Ganzhou) város piacán értékesített csemege állítólag megtévesztésig hasonlít az eredetire, csak éppen - a hatóságok eddigi megállapításai szerint - olyan vegyi anyagok felhasználásával készült, amelyek vérnyomás- és szívproblémákat okozhatnak.

A tartományi élelmiszerbiztonsági iroda a fülimitációkban zselatint és - a szappangyártásnál használatos - nátrium-oleátot mutatott ki azután, hogy egy férfi még március végén panaszt tett a helyi közbiztonsági hivatalban azzal, hogy a disznófülek a főzést követően hányingert keltő bűzt árasztottak. A termék elsődleges vizsgálatának eredménye alapján a gyanúsított árust két napon belül elfogták, a nála talált mintákat laboratóriumi vizsgálatnak vetették alá.

Az árus nevét nem hozták nyilvánosságra, és egyelőre azt sem közölték, hogy ki, vagy kik a gyártók.

-

A China Dailyben megszólaltatott szakember szerint a műfüleket nátrium-oleáttal tették ízletessé, de a szer nagyobb mennyiségben magas vérnyomást és szívzavart okozhat. Az ipari zselatin ennél még komolyabb veszélyt jelenthet az egészségre - nyilatkozta Fan Cse-hung (Fan Zhihong).

A szakember felhívta az érintettek figyelmét a körültekintőbb vásárlásra, megjegyezve, hogy a valódi sertésfülek erezettek, rajtuk apróbb szőrszálak is felfedezhetők. A hamisak esetében ezek az "azonosító jelek" hiányoznak.

A kínai online média hamar felkapta az esetet és a képet, amelyen ellenőrök vizsgálnak egy doboznyi hamis disznófület, pillanatok alatt ezrek küldték tovább, vagy használták fel a maguk blogjában.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza