Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vízkorlátozások Veszprém megyei társasházakban

MTI, 2012. május 15. - kedd 13:21
Címkék: víz, Veszprém
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Huszonhat Veszprém megyei társasházban korlátozzák az ivóvíz mennyiségét, amennyiben a lakók nem fizetik ki tartozásukat a szolgáltatónak - tudta meg az MTI a Bakonykarszt Zrt.-től kedden.


A száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő zrt. vezérigazgatója elmondta: a 2008-as gazdasági válság óta erősödött fel a probléma. 2009-től kezdődően folyamatosan nőtt a társaság kintlévősége, mára elérte a 300 millió forintot, ezért kellett intézkedéseket bevezetniük.

Ezek egyike a korlátozások bevezetése - mondta Fazekas Csaba gazdasági igazgató. A korlátozás során az egyéni fogyasztóknak a törvényben biztosított napi 50 liter ivóvizet biztosítják személyenként; társasházaknál napi négyszer egy órában nem szolgáltatnak - tette hozzá.

A Bakonykarszt Zrt. a napokban 26 társasháznak (10-10 veszprémi és várpalotai, valamint 6 ajkai társaságnak) küldte meg a figyelmeztetést: ha nyolc napon belül nem rendezik adósságukat, bevezetik a korlátozást. A huszonhat társasház összesen 2,2 millió forint vízdíjjal tartozik a zrt-nek. Veszprémben 215 lakás összesen 764 ezer, Ajkán 66 lakás 495 ezer, míg Várpalotán 231 lakás több mint egymillió forinttal van elmaradva a vízdíjjal; május 18-án jár le a fizetési határidő.

Fazekas Csaba közlése szerint korlátozást a társasházakban az utóbbi években még nem kellett bevezetni, mert az ügyfelek a határidő előtt fizettek. Megjegyezte: ha csupán egyetlen lakó is tartozik, az egész társasházban korlátozzák a vízfogyasztást, mert egyedi elzárásra nincs lehetőség.

Az egyedi, nem fizető fogyasztóknál úgynevezett golyós zárócsapot szerelnek fel, amely szűkíti a keresztmetszetet, vagyis kevesebb vizet ad. Ilyet a szolgáltató a működési területén - Veszprém megyében 131 településen - már több százat szereltek fel: Veszprémben például 130, Ajkán 140, Várpalotán 266 ingatlanon kellett golyós zárócsapot alkalmazni - mondta a gazdasági igazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés