Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vízkorlátozások Veszprém megyei társasházakban

MTI, 2012. május 15. - kedd 13:21
Címkék: víz, Veszprém
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Huszonhat Veszprém megyei társasházban korlátozzák az ivóvíz mennyiségét, amennyiben a lakók nem fizetik ki tartozásukat a szolgáltatónak - tudta meg az MTI a Bakonykarszt Zrt.-től kedden.


A száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő zrt. vezérigazgatója elmondta: a 2008-as gazdasági válság óta erősödött fel a probléma. 2009-től kezdődően folyamatosan nőtt a társaság kintlévősége, mára elérte a 300 millió forintot, ezért kellett intézkedéseket bevezetniük.

Ezek egyike a korlátozások bevezetése - mondta Fazekas Csaba gazdasági igazgató. A korlátozás során az egyéni fogyasztóknak a törvényben biztosított napi 50 liter ivóvizet biztosítják személyenként; társasházaknál napi négyszer egy órában nem szolgáltatnak - tette hozzá.

A Bakonykarszt Zrt. a napokban 26 társasháznak (10-10 veszprémi és várpalotai, valamint 6 ajkai társaságnak) küldte meg a figyelmeztetést: ha nyolc napon belül nem rendezik adósságukat, bevezetik a korlátozást. A huszonhat társasház összesen 2,2 millió forint vízdíjjal tartozik a zrt-nek. Veszprémben 215 lakás összesen 764 ezer, Ajkán 66 lakás 495 ezer, míg Várpalotán 231 lakás több mint egymillió forinttal van elmaradva a vízdíjjal; május 18-án jár le a fizetési határidő.

Fazekas Csaba közlése szerint korlátozást a társasházakban az utóbbi években még nem kellett bevezetni, mert az ügyfelek a határidő előtt fizettek. Megjegyezte: ha csupán egyetlen lakó is tartozik, az egész társasházban korlátozzák a vízfogyasztást, mert egyedi elzárásra nincs lehetőség.

Az egyedi, nem fizető fogyasztóknál úgynevezett golyós zárócsapot szerelnek fel, amely szűkíti a keresztmetszetet, vagyis kevesebb vizet ad. Ilyet a szolgáltató a működési területén - Veszprém megyében 131 településen - már több százat szereltek fel: Veszprémben például 130, Ajkán 140, Várpalotán 266 ingatlanon kellett golyós zárócsapot alkalmazni - mondta a gazdasági igazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza