Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kevesebben kapnak kedvezményes gázt

MTI, 2012. május 11. - péntek 09:01
Címkék: gáz, kedvezmény, Nefmi
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ma legfeljebb 100-150 ezer fogyasztó kap szociális gáz- és távhődíj-kedvezményt a Népszabadság számításai szerint, amit a lap megkeresésére a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál (Nefmi) is megerősítettek.


A támogatási rendszer tavaly szeptemberi átalakítását megelőzően még mintegy egymillió háztartásba érkezett alacsonyabb számla, a korábbi szűkítés előtt pedig közel kétmillióba. A szaktárca háromnegyed éve úgy becsülte, az új szabályok alapján 700-800 ezer háztartásnak járhat energiatámogatás - ismerteti a lap pénteki száma.

A Nefmi-nél úgy fogalmaztak: a közel 400 ezer lakásfenntartási támogatásból a háztartások körülbelül egyharmada részesül a gáz-, illetve távhőköltségek viselését megkönnyítő ellátásban. Ez a Népszabadság számításai szerint a korábbi mérték 5-15 százaléka, attól függően, hogy a csúcsévvel vagy a kivezetés időszakával vetik össze. Ugyanakkor az egy főre jutó támogatási mérték nagyjából változatlan, havi 5-10 ezer forint - ismerteti a lap.

mti

Schmidt Jenő, Tab polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke úgy becsüli: ma a személyenkénti támogatás mértéke havi 2,5-5 ezer forint. Noha a lakásfenntartási támogatás elvileg széles körű, a gyakorlatban ezt fűtésre és villanyra fordítják. A fa- vagy egyéb tüzelőanyag-támogatások nem jellemzők: azokat külön, eseti támogatásként juttathatják el a kérvényezőkhöz.

Weeber Tibor, Kőbánya alpolgármestere elmondta: 2010-2011-ben a kerületi lakosok négy százaléka, 2.300-2.800 család kapott lakásfenntartási támogatást (amibe beleértendő néhány száz család adósságkezelése is). Az átlagos összeg havi 6-7 ezer forint. Idén már eddig több mint 2.500-an váltak jogosulttá: az alpolgármester a szám további jelentős emelkedésére számít. Az új szabályok szerint idén több ember kevesebb, havi mintegy 3-3,5 ezer forint támogatáshoz juthat.

A tervek között - a jogosultsági kör megtartása mellett - szerepel a támogatási összeg növelésének lehetősége - szögezte le a várakozásoknál kevesebb szociálisan támogatott kapcsán a Nefmi szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága. Közlésük szerint különböző változatokat dolgoznak ki azok terheinek enyhítésére is, akik már felhalmozták a hátralékot.

Az államtitkárság várhatóan május 31. után rendelkezik pontos adatokkal arról, hogy a lakásfenntartási támogatást az abban részesülő háztartások mely lakásfenntartással kapcsolatos kiadás mérsékléséhez kapják - közölték. Év elején a megyei kormányhivatalok közreműködésével kértek statisztikai kimutatásokat a települési önkormányzatoktól; az adatszolgáltatás, illetve -feldolgozás jelenleg is folyik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza