Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kevesebben kapnak kedvezményes gázt

MTI, 2012. május 11. - péntek 09:01
Címkék: gáz, kedvezmény, Nefmi
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ma legfeljebb 100-150 ezer fogyasztó kap szociális gáz- és távhődíj-kedvezményt a Népszabadság számításai szerint, amit a lap megkeresésére a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál (Nefmi) is megerősítettek.


A támogatási rendszer tavaly szeptemberi átalakítását megelőzően még mintegy egymillió háztartásba érkezett alacsonyabb számla, a korábbi szűkítés előtt pedig közel kétmillióba. A szaktárca háromnegyed éve úgy becsülte, az új szabályok alapján 700-800 ezer háztartásnak járhat energiatámogatás - ismerteti a lap pénteki száma.

A Nefmi-nél úgy fogalmaztak: a közel 400 ezer lakásfenntartási támogatásból a háztartások körülbelül egyharmada részesül a gáz-, illetve távhőköltségek viselését megkönnyítő ellátásban. Ez a Népszabadság számításai szerint a korábbi mérték 5-15 százaléka, attól függően, hogy a csúcsévvel vagy a kivezetés időszakával vetik össze. Ugyanakkor az egy főre jutó támogatási mérték nagyjából változatlan, havi 5-10 ezer forint - ismerteti a lap.

mti

Schmidt Jenő, Tab polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke úgy becsüli: ma a személyenkénti támogatás mértéke havi 2,5-5 ezer forint. Noha a lakásfenntartási támogatás elvileg széles körű, a gyakorlatban ezt fűtésre és villanyra fordítják. A fa- vagy egyéb tüzelőanyag-támogatások nem jellemzők: azokat külön, eseti támogatásként juttathatják el a kérvényezőkhöz.

Weeber Tibor, Kőbánya alpolgármestere elmondta: 2010-2011-ben a kerületi lakosok négy százaléka, 2.300-2.800 család kapott lakásfenntartási támogatást (amibe beleértendő néhány száz család adósságkezelése is). Az átlagos összeg havi 6-7 ezer forint. Idén már eddig több mint 2.500-an váltak jogosulttá: az alpolgármester a szám további jelentős emelkedésére számít. Az új szabályok szerint idén több ember kevesebb, havi mintegy 3-3,5 ezer forint támogatáshoz juthat.

A tervek között - a jogosultsági kör megtartása mellett - szerepel a támogatási összeg növelésének lehetősége - szögezte le a várakozásoknál kevesebb szociálisan támogatott kapcsán a Nefmi szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága. Közlésük szerint különböző változatokat dolgoznak ki azok terheinek enyhítésére is, akik már felhalmozták a hátralékot.

Az államtitkárság várhatóan május 31. után rendelkezik pontos adatokkal arról, hogy a lakásfenntartási támogatást az abban részesülő háztartások mely lakásfenntartással kapcsolatos kiadás mérsékléséhez kapják - közölték. Év elején a megyei kormányhivatalok közreműködésével kértek statisztikai kimutatásokat a települési önkormányzatoktól; az adatszolgáltatás, illetve -feldolgozás jelenleg is folyik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza