Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Beszabályozza a behajtókat a PSZÁF

MTI, 2012. május 11. - péntek 16:31
Címkék: PSZÁF, behajtás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a követelés-kezelési piac működési feltételeinek szigorítását kezdeményezte, valamint etikai szabályozás bevezetését a követelés-kezeléssel és behajtással foglalkozó vállalkozások és szervezetek részére - mondta Kolozsi Sándor, a PSZÁF ügyvezető igazgatója csütörtökön Békéscsabán az MTI-nek.


Kolozsi Sándor elmondta: a javaslat jelenleg a jogalkotónál van, és tárgyalja az EU Versenyképességi Tanácsa.

Kolozsi Sándor hozzátette: a szabályozással bevezetése érdemben enyhítenék az adósságot felhalmozó fogyasztók kiszolgáltatottságát. A cél, hogy a fogyasztó közel egyenrangú partnerként vehessen részt az adósságkezelésben, és eltűnjenek a piacról a megtévesztő, agresszív magatartású társaságok.

A PSZÁF átfogó tanulmányt készített arról, hogy a követelés-kezelésekre milyen szabályozásokat tartalmaznak az ágazati törvények és alsóbbrendű szabályok. Az átfogó vizsgálat szerint Magyarországon alulszabályozott az adósságok és a követelések kezelése és jelenleg egyetlen jogszabály sem tartalmaz előírásokat a követelés-kezeléssel megbízott társaságok viselkedési normáiról.

A fogyasztók visszajelzései és a PSZÁF ellenőrzései szerint egyre több adósság-kezelő és végrehajtó társaság tanúsít agresszív magatartást a fogyasztókkal szemben, az adós nem kap tájékoztatást tartozásáról, nem értesítik, ha adóssága követelés-kezelőhöz kerül, továbbá az adósság-kezelés költségeire nincs jogszabályban meghatározott elszámolási rendszer, és az alkalmazható szankciók köre sem tisztázott.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

zaklatott sokadik, 2012. május 14. - hétfő 16:58

Ez is egy teljes maffia hálózat! Ugyan olyanok a módszereik is!Nem kímélik az ügyfeleket!Zaklatnak is elég szépen heti 3-4 levéllel megfenyegetve!Plusz telefonos rejtett számokon,hogy ne lehessen visszahívni sem!

Matus László, 2012. május 11. - péntek 18:37

MÁR ÉPPEN IDEJE LENNE,HA CSINÁLNÁNAK VALAMIT /EZ ÜGYBEN IS/!!

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza