Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Beszabályozza a behajtókat a PSZÁF

MTI, 2012. május 11. - péntek 16:31
Címkék: PSZÁF, behajtás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a követelés-kezelési piac működési feltételeinek szigorítását kezdeményezte, valamint etikai szabályozás bevezetését a követelés-kezeléssel és behajtással foglalkozó vállalkozások és szervezetek részére - mondta Kolozsi Sándor, a PSZÁF ügyvezető igazgatója csütörtökön Békéscsabán az MTI-nek.


Kolozsi Sándor elmondta: a javaslat jelenleg a jogalkotónál van, és tárgyalja az EU Versenyképességi Tanácsa.

Kolozsi Sándor hozzátette: a szabályozással bevezetése érdemben enyhítenék az adósságot felhalmozó fogyasztók kiszolgáltatottságát. A cél, hogy a fogyasztó közel egyenrangú partnerként vehessen részt az adósságkezelésben, és eltűnjenek a piacról a megtévesztő, agresszív magatartású társaságok.

A PSZÁF átfogó tanulmányt készített arról, hogy a követelés-kezelésekre milyen szabályozásokat tartalmaznak az ágazati törvények és alsóbbrendű szabályok. Az átfogó vizsgálat szerint Magyarországon alulszabályozott az adósságok és a követelések kezelése és jelenleg egyetlen jogszabály sem tartalmaz előírásokat a követelés-kezeléssel megbízott társaságok viselkedési normáiról.

A fogyasztók visszajelzései és a PSZÁF ellenőrzései szerint egyre több adósság-kezelő és végrehajtó társaság tanúsít agresszív magatartást a fogyasztókkal szemben, az adós nem kap tájékoztatást tartozásáról, nem értesítik, ha adóssága követelés-kezelőhöz kerül, továbbá az adósság-kezelés költségeire nincs jogszabályban meghatározott elszámolási rendszer, és az alkalmazható szankciók köre sem tisztázott.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

zaklatott sokadik, 2012. május 14. - hétfő 16:58

Ez is egy teljes maffia hálózat! Ugyan olyanok a módszereik is!Nem kímélik az ügyfeleket!Zaklatnak is elég szépen heti 3-4 levéllel megfenyegetve!Plusz telefonos rejtett számokon,hogy ne lehessen visszahívni sem!

Matus László, 2012. május 11. - péntek 18:37

MÁR ÉPPEN IDEJE LENNE,HA CSINÁLNÁNAK VALAMIT /EZ ÜGYBEN IS/!!

Kommentek

Mr. George Anderson, 2019. november 13.

Szüksége van hitelre, vagy újrafinanszírozza otthonát, számlát fizet, bővíti vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2019. november 13.

Szüksége van bármilyen pénzügyi segítségre? Személyes kölcsönök? Üzleti kölcsönök? Je...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. november 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés