Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Május 21-ig várja a NAV az egyszerűsített bevallást

MTI, 2012. május 07. - hétfő 14:01
Címkék: adó, bevallás, NAV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közel hetvenegyezer fővárosi és Pest megyei magánszemély kérte, közülük hatvanhétezer kapta meg az adóhatóság segítségét az egyszerűsített bevallás elkészítéséhez; az április végéig postázott, vagy elektronikus úton megküldött ajánlatokat aláírva május 21-ig kell visszajuttatni az adóhatóságnak - közölte a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága hétfőn az MTI-vel.


A 2011. évi személyi jövedelemadó megállapítása kapcsán Budapestről, illetve a régióból közel 71 ezren kérték az adóhatóság közreműködését, ám a munkáltatói és kifizetői adatszolgáltatások és az adózói nyilatkozatok alapján végül 67 ezren feleltek meg a jogszabályi feltételeknek - írta a NAV.

A fennmaradó négyezer nyilatkozatot többségében azért utasították el, mert azokat késve, azaz február 15-ét követően nyújtották be.

Az április végéig postán, vagy e-mailben megküldött, "személyre szabott", 1153E - jelű szja bevallási ajánlatok adatait az érintetteknek a kézhez vételt követően össze kell hasonlítaniuk az igazolásaikon szereplőkkel. Abban az esetben, ha nem találnak eltérést, a dokumentumot aláírva vissza kell küldeniük az adóhatóságnak. A továbbítás határideje a hétvégére való tekintettel május 20 helyett május 21 - áll egyebek mellett a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága közleményében.

Adateltérés esetén az "adózó javítása" mezőkbe kell beírni a helyesnek tartott adatokat . A számítások ismételt elvégzése nem szükséges - ezt megteszi majd az adóhatóság -, az aláírás viszont igen (a javításról és annak eredményéről június 20-ig értesítik a magánszemélyeket) - hangsúlyozta a NAV.

Aki elektronikus úton kapta meg az egyszerűsített bevallási ajánlatot, a neki megküldött nyolcjegyű biztonsági kód és adóazonosító jele segítségével férhet hozzá a dokumentumhoz.

Ha a bevallásban fizetendő adó mutatkozik, azt május 21-ig, vagy javítás esetén az erről szóló adóhatósági értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül kell megfizetni, míg a visszaigényelt adót a bevallás beérkezésétől, vagy a javítás utáni adóhivatali értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül utalja ki a NAV.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza