Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Május 21-ig várja a NAV az egyszerűsített bevallást

MTI, 2012. május 07. - hétfő 14:01
Címkék: adó, bevallás, NAV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közel hetvenegyezer fővárosi és Pest megyei magánszemély kérte, közülük hatvanhétezer kapta meg az adóhatóság segítségét az egyszerűsített bevallás elkészítéséhez; az április végéig postázott, vagy elektronikus úton megküldött ajánlatokat aláírva május 21-ig kell visszajuttatni az adóhatóságnak - közölte a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága hétfőn az MTI-vel.


A 2011. évi személyi jövedelemadó megállapítása kapcsán Budapestről, illetve a régióból közel 71 ezren kérték az adóhatóság közreműködését, ám a munkáltatói és kifizetői adatszolgáltatások és az adózói nyilatkozatok alapján végül 67 ezren feleltek meg a jogszabályi feltételeknek - írta a NAV.

A fennmaradó négyezer nyilatkozatot többségében azért utasították el, mert azokat késve, azaz február 15-ét követően nyújtották be.

Az április végéig postán, vagy e-mailben megküldött, "személyre szabott", 1153E - jelű szja bevallási ajánlatok adatait az érintetteknek a kézhez vételt követően össze kell hasonlítaniuk az igazolásaikon szereplőkkel. Abban az esetben, ha nem találnak eltérést, a dokumentumot aláírva vissza kell küldeniük az adóhatóságnak. A továbbítás határideje a hétvégére való tekintettel május 20 helyett május 21 - áll egyebek mellett a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága közleményében.

Adateltérés esetén az "adózó javítása" mezőkbe kell beírni a helyesnek tartott adatokat . A számítások ismételt elvégzése nem szükséges - ezt megteszi majd az adóhatóság -, az aláírás viszont igen (a javításról és annak eredményéről június 20-ig értesítik a magánszemélyeket) - hangsúlyozta a NAV.

Aki elektronikus úton kapta meg az egyszerűsített bevallási ajánlatot, a neki megküldött nyolcjegyű biztonsági kód és adóazonosító jele segítségével férhet hozzá a dokumentumhoz.

Ha a bevallásban fizetendő adó mutatkozik, azt május 21-ig, vagy javítás esetén az erről szóló adóhatósági értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül kell megfizetni, míg a visszaigényelt adót a bevallás beérkezésétől, vagy a javítás utáni adóhivatali értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül utalja ki a NAV.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

Hanga, 2020. március 26.

Név szerint Hanga vagyok, és Szegeden élek, annyira tele vagyok boldogsággal és örömmel, szer...

Autóhitelek válságos szemmel

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza