Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Adó - Másfél millióan már bevallották

MTI, 2012. május 07. - hétfő 10:01
Címkék: NAV, adó, bevallás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Másfél millió szja-bevallás érkezett eddig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), az új, egyoldalas söralátét bevallást 13 ezren töltötték ki - ismerteti a Magyar Nemzet hétfői száma.


A szervezet szóvivője szerint a szabályok változása állhat annak hátterében, hogy május elejéig a korábbinál kevesebb bevallás érkezett az adóhatósághoz. Az egykulcsos adószabályok módosították a bevallási előírásokat, egyszerűbbé téve a nyomtatványok kitöltését, az állami járandóságokat kapók egy részének például nem kellett kitöltenie a dokumentumot - mondta Linczmayer Szilvia a lapnak.

Az úgynevezett söralátét bevallást eddig hozzávetőleg 13 ezren választották. Az egyoldalas iratot az idén tölthetik ki először az adófizetők. A dokumentumon - az azonosító adatokon kívül - mindössze három számot kell feltüntetni. Elsőként meg kell adni, hogy az adózó mennyit keresett tavaly. Másodszor ki kell számolni, hogy - a szuperbruttót is figyelembe véve - a 16 százalékos kulcs alapján mekkora összeg illeti meg az államot. Végül be kell írni, hogy a keresmény után a munkáltató év közben mennyit fizetett be előleg címén a közkasszába - ismerteti a lap.

A söralátétet többen hibásan töltötték ki, egyesek mindhárom sorba nullát írtak, mások az utolsó két rubrikát hagyták üresen, megint mások elfelejtették aláírni a nyomtatványt. A szignó sok esetben a hagyományosnak nevezhető, hosszabb bevallási dokumentumokról is hiányzik, számos polgár pedig a neki visszajáró adót nem kéri a hivataltól - írja a Magyar Nemzet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza