Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Már húszezer kiskertész van az országban

MTI, 2012. május 04. - péntek 11:41
Címkék: kert, növény, gyerek
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eddig már húszezer kisdiák csatlakozott a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA által kezdeményezett és a Vidékfejlesztési Minisztérium által is támogatott "Vesd bele magad" elnevezésű akcióhoz - jelentette be pénteken a Vas megyei Gersekaráton Weisz Miklós, a szervezet társelnöke.


Az akcióban résztvevő gyerekek vállalták, hogy maguk gondozzák az ajándékba kapott magokból kikelő növényeket, elültetik, öntözik, gyomlálják és kapálják a zöldségeket, otthon vagy az iskola mintakertjében retket, borsót, hagymát termesztenek - mondta.

Hozzátette: nagy öröm számukra, hogy kezdeményezésük a vártnál is nagyobb sikert aratott és ennyi érdeklődő kisdiák - köztük a gersekaráti iskolások - bekapcsolódott az akcióba.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár elmondta: a szaktárca folytatja a vidéki életmódot megismertető, népszerűsítő programokat, amelyek sorában először a "Vidék kaland" elnevezésűt említette, amelynek során városi gyerekek kóstolhattak bele egy hétig egy vidéki parasztgazdaság életébe.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének kezdeményezését is, hiszen bizonyítottan sikeres az akciójuk.

Hasonlóan érdekes és sikeres a "Nyúlunk a munkáért" program, amelynek során egy vállalkozás ajánlott fel, hogy nyulakat és takarmányt helyez ki falvakba - tette hozzá.

V. Németh Zsolt bejelentette: hasonló program indul útjára a jövő héten melynek során a minisztérium egyik háttérintézményének, kutatóintézetének segítségével őshonos baromfi fajtákat helyeznek ki vidéki portákra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza