Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Már húszezer kiskertész van az országban

MTI, 2012. május 04. - péntek 11:41
Címkék: kert, növény, gyerek
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eddig már húszezer kisdiák csatlakozott a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA által kezdeményezett és a Vidékfejlesztési Minisztérium által is támogatott "Vesd bele magad" elnevezésű akcióhoz - jelentette be pénteken a Vas megyei Gersekaráton Weisz Miklós, a szervezet társelnöke.


Az akcióban résztvevő gyerekek vállalták, hogy maguk gondozzák az ajándékba kapott magokból kikelő növényeket, elültetik, öntözik, gyomlálják és kapálják a zöldségeket, otthon vagy az iskola mintakertjében retket, borsót, hagymát termesztenek - mondta.

Hozzátette: nagy öröm számukra, hogy kezdeményezésük a vártnál is nagyobb sikert aratott és ennyi érdeklődő kisdiák - köztük a gersekaráti iskolások - bekapcsolódott az akcióba.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár elmondta: a szaktárca folytatja a vidéki életmódot megismertető, népszerűsítő programokat, amelyek sorában először a "Vidék kaland" elnevezésűt említette, amelynek során városi gyerekek kóstolhattak bele egy hétig egy vidéki parasztgazdaság életébe.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének kezdeményezését is, hiszen bizonyítottan sikeres az akciójuk.

Hasonlóan érdekes és sikeres a "Nyúlunk a munkáért" program, amelynek során egy vállalkozás ajánlott fel, hogy nyulakat és takarmányt helyez ki falvakba - tette hozzá.

V. Németh Zsolt bejelentette: hasonló program indul útjára a jövő héten melynek során a minisztérium egyik háttérintézményének, kutatóintézetének segítségével őshonos baromfi fajtákat helyeznek ki vidéki portákra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza