Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hűségprogramot indít a Tigáz

MTI, 2012. május 03. - csütörtök 13:01
Címkék: Tigáz, hűségprogram
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hűségprogramot indít a Tigáz Zrt. ügyfeleinek, a pontosan fizető fogyasztóik például olcsóbban tankolhatnak, bankolhatnak és mobilozhatnak.


Cesare Cuniberto, a Tigáz elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a programban fő partnereik az üzemanyagtöltő állomásokat üzemeltető Eni Hungaria Zrt. (Agip), az UniCredit Bank és a Vodafone Magyarország. A programban összesen 28 partner vesz részt, egyebek mellett szállodák, vendéglátóhelyek és más szolgáltatók, amelyek száma a nyár végére várhatóan több mint százra nő.

Az Agip egyebek mellett 10 forint kedvezményt ad benzinárából literenként, az UniCredit több banki szolgáltatását ingyen adja a hűségkártyás ügyfeleknek, a Vodafone pedig például tarifakedvezményt nyújt, s új előfizetés esetén akár 15 ezer forintos kedvezményt is ad készülékvásárláskor.

Arra a kérdésre, hogy az Agip és a Vodafone mekkora forgalombővülést vár a programtól, a márkák képviselői elmondták, elsősorban a meglévő ügyfeleket akarják előnyökben részesíteni, s rövid távon nem a bővülés a cél.

Csapó Róbert, a Tigáz kereskedelmi igazgatója elmondta, remélik, a két évre adandó, de megújítható hűségkártya tovább javítja a fizetési fegyelmet, s könnyebbé teszi a számlák kiegyenlítését.

A hűségkártya nem fizetőeszköz, annak azonosítására szolgál, hogy az ügyfél jogosult a kedvezményekre. A plasztik kártyát azok a fogyasztók kaphatják meg, amelyek az egyetemes szolgáltatás keretében csoportos beszedési megbízás vagy egyéb banki módon egyenlítik ki számlájukat, s az elmúlt 12 hónapban nem volt késedelmes fizetésük. A feltételeknek napjainkban 130 ezer ügyfél felel meg, őket névre szólóan megkeresik, s rajtuk kívül megkeresnek még 450 ezer olyan ügyfelet, akik például, ha áttérnek a sárga csekkről az átutalásra, szintén megfelelnek a követelményeknek.

Ha valaki időközben megcsúszik a fizetéssel, felfüggesztik a programban való részvételét, de később, ha 3 hónapig újra időben fizet, visszakerül.

Magyarország legnagyobb gázszolgáltatójaként a Tigáznak 1,25 millió ügyfele van, akiknek több mint 80 százaléka határidőre fizeti a számlát.

Kérdésekre válaszolva Cesare Cuniberto a tavalyi veszteségről elmondta, ennek elsődleges oka az, hogy a beszerzési költség alatt értékesítik a gázt. Ez a hatályos rendelkezések eredménye, mert nem tárgyalhatták újra a hosszú távú beszerzési szerződéseket akkor, amikor megváltozott az egyetemes szolgáltatókra vonatkozó szabályozás, s kialakult a hatósági ár. A probléma megoldásán dolgoznak, a kritikus szerződések lassan kifutnak, s bíznak abban, hogy jövőre a helyzet radikálisan megváltozik.

A válságadóról elmondta: a 2011-es és 2012-es évet még érinti, 2013-ban azonban már nem lesz ilyen elvonás, ami szintén segíti a nyereségessé válást.

Alessio Lilli, az Eni Zrt. vezérigazgatója elmondta, a várható adóváltozások hatásairól túl korai lenne beszélni.

Hasonlóan nyilatkozott Richard Sherwood, a Vodafone vezérigazgató-helyettes is a tervezett telefonadóról.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Uriah Heep, 2012. június 04. - hétfő 13:27

Való igaz, választhatsz másik földgázkereskedőt (ha van egyáltalán), de az elosztói engedélyes területhez kötött (természetes monopólium). Így a kevésbé szerencsések olyan elosztóhoz tartoznak aki 10.000 szám végzi az ellenőrzéseket "szabálytalan vételezés" gyanújával, míg mások békén hagyják a fogyasztóikat.

Harkaláb, 2012. május 31. - csütörtök 13:41

Uriah Heep. a gázpiaci liberalizáció óta annál fizetsz elő gázra, akinél akarsz. egyáltalán nem számít már, hogy "területi alapon" hova tartozol. a kötbéres dologhoz nem tudok hozzászólni, nálam eddig mindig minden rendben volt.

Uriah Heep, 2012. május 30. - szerda 16:38

"Kérdésekre válaszolva Cesare Cuniberto a tavalyi veszteségről elmondta, ennek elsődleges oka az, hogy a beszerzési költség alatt értékesítik a gázt. Ez a hatályos rendelkezések eredménye, mert nem tárgyalhatták újra a hosszú távú beszerzési szerződéseket akkor, amikor megváltozott az egyetemes szolgáltatókra vonatkozó szabályozás, s kialakult a hatósági ár. A probléma megoldásán dolgoznak, a kritikus szerződések lassan kifutnak, s bíznak abban, hogy jövőre a helyzet radikálisan megváltozik." Valóban? Máshol meg azt nyilatkozzák, hogy a sok gáztolvaj miatt veszteségesek. Gondolni sem merek arra, hogy a fékevesztett kötbérezés miatt azért nem tett még senki komoly lépéseket, mert szegények a hatósági ár miatt veszteségesek.

Uriah Heep, 2012. május 30. - szerda 16:36

A hűség program igencsak nevetséges két dolog fényében: 1 - az elosztói engedélyeshez tartozás nem hűség kérdése, területi alapon oda tartozik a fogyasztó és kész. 2 - A szolgáltató, aki rommá kötbérezi a fogyasztóit, és bírósági eljárás nélkül ki is kapcsolhatja a szolgáltatást, talán jobban tenné, ha nem hűségprogrammal, hanem korrekt hozzáállással, SZOLGÁLTATÓ szemlélettel állna a fogyasztóihoz, a milliárdos kötbérbehajtás helyett.

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza