Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ritkább és drágább lesz Sopronban a buszközlekedés

MTI, 2012. április 27. - péntek 09:01
Címkék: közlekedés, Sopron,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ritkábban és drágábban járnak május elsejétől Sopronban a helyi tömegközlekedést biztosító autóbuszok, miután a megyei jogú város közgyűlése - 14 igen szavazat és 4 tartózkodás mellett - jóváhagyta az erről szóló indítványt csütörtökön.


A helyi tömegközlekedés 2012-2013. évi feladatainak ellátásáról szóló előterjesztésben emlékeztetnek arra: a tavaly szeptemberben kiírt pályázatra egyetlen ajánlat érkezett, de a Kisalföld Volán által felvázolt három forgatókönyv egyike sem volt az önkormányzat számára elfogadható, ezért az eljárást eredménytelenné nyilvánították.

Ezt követően több hónapos egyeztetések után alakult ki a városháza számára immár elfogadható megoldás, ám "a helyi közösségi közlekedés finanszírozásának érdekében" szükség van az áremelésre és a teljesítmény csökkentésére - írják.

A most elfogadott határozat szerint május elsejétől 15,34 százalékkal (mintegy 145 ezer kilométerrel) kevesebbet futnának Sopronban a városi tömegközlekedést ellátó buszok, mint az előző év azonos időszakában, június elsejétől pedig 6,3 százalékos jegyáremelést vezetne be a Volán-társaság. A feladat ellátásához 40 milliós állami és kétszer ekkora önkormányzati támogatás szerepel az előterjesztésben.

Kiderül az is, hogy a város a tömegközlekedés tavalyi veszteségének kiegyenlítésére - külön megállapodás alapján - 110 millió forintot fizet hét részletben a jövő év végéig a Kisalföld Volánnak.

"Igenis, kell ritkítás, mert változnak a közlekedési szokások" - jegyezte meg az ülésen Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester, azt emelve ki: ennek vitatása helyett inkább arra volna szükség, hogy rávegyék a helyieket,mind nagyobb számban válasszák a tömegközlekedést.

A közgyűlés ülésén Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója kérdésre válaszolva azt közölte: lesznek megszűnő vonalak, de ezek feladatait például helyközi járatok veszik át, máshol pedig ritkábban járnak majd buszaik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza