Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ritkább és drágább lesz Sopronban a buszközlekedés

MTI, 2012. április 27. - péntek 09:01
Címkék: közlekedés, Sopron,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ritkábban és drágábban járnak május elsejétől Sopronban a helyi tömegközlekedést biztosító autóbuszok, miután a megyei jogú város közgyűlése - 14 igen szavazat és 4 tartózkodás mellett - jóváhagyta az erről szóló indítványt csütörtökön.


A helyi tömegközlekedés 2012-2013. évi feladatainak ellátásáról szóló előterjesztésben emlékeztetnek arra: a tavaly szeptemberben kiírt pályázatra egyetlen ajánlat érkezett, de a Kisalföld Volán által felvázolt három forgatókönyv egyike sem volt az önkormányzat számára elfogadható, ezért az eljárást eredménytelenné nyilvánították.

Ezt követően több hónapos egyeztetések után alakult ki a városháza számára immár elfogadható megoldás, ám "a helyi közösségi közlekedés finanszírozásának érdekében" szükség van az áremelésre és a teljesítmény csökkentésére - írják.

A most elfogadott határozat szerint május elsejétől 15,34 százalékkal (mintegy 145 ezer kilométerrel) kevesebbet futnának Sopronban a városi tömegközlekedést ellátó buszok, mint az előző év azonos időszakában, június elsejétől pedig 6,3 százalékos jegyáremelést vezetne be a Volán-társaság. A feladat ellátásához 40 milliós állami és kétszer ekkora önkormányzati támogatás szerepel az előterjesztésben.

Kiderül az is, hogy a város a tömegközlekedés tavalyi veszteségének kiegyenlítésére - külön megállapodás alapján - 110 millió forintot fizet hét részletben a jövő év végéig a Kisalföld Volánnak.

"Igenis, kell ritkítás, mert változnak a közlekedési szokások" - jegyezte meg az ülésen Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester, azt emelve ki: ennek vitatása helyett inkább arra volna szükség, hogy rávegyék a helyieket,mind nagyobb számban válasszák a tömegközlekedést.

A közgyűlés ülésén Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója kérdésre válaszolva azt közölte: lesznek megszűnő vonalak, de ezek feladatait például helyközi járatok veszik át, máshol pedig ritkábban járnak majd buszaik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés