Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ebadót terveznek Tatán

MTI, 2012. április 25. - szerda 16:11
Címkék: ebadó, Tata
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tatán ebenkénti évi hatezer forintos adó bevezetéséről tárgyalt szerdán a képviselő-testület. A tervezet szerint a tulajdonosokat szeptember 1-jéig értesítenék és az adó időarányos részét még az idén beszednék.


Michl József (Fidesz-KDNP), a Komárom-Esztergom megyei város polgármestere az MTI-nek elmondta: az ebadó bevezetése előtt az elképzelést társadalmi vitára bocsátja az önkormányzat, az állatok összeírására hárommillió forintot szavazott meg a testület.

Hozzátette, valószínűleg nem kell majd fizetni a csippel ellátott kutyák és az ivartalanított ebek után. Az intézkedés célja, hogy a kóbor kutyák számát csökkentsék Tatán.

Az első olvasatban tárgyalt tervezet szerint már tavaly, az ebadó lehetőségének hírére nőtt a városban a gazdátlan kutyák száma. 2011 novemberétől 97 állatot fogtak be, március végéig a gyepmesteri szolgáltatás átlagos havi költsége félmillió forint volt.

A becslések szerint a városban 2.000-2.500 kutyával lehet számolni, ezek csaknem egyharmada után nem kellene a hozzájárulást megfizetni. Az ebadóból az önkormányzat körülbelül 10 millió forintos bevételre számít, ennek teljes összegét köteles lenne az ebek ivartalanításának támogatására, az állatmenhelyek és az ebrendészeti telepek fenntartására, állatvédelmi szervezetek támogatására, valamint az ebtartással kapcsolatos intézkedésekre fordítani.

Nem vetnének ki ebadót a meghatározott magyar kutyafajtákhoz tartozó törzskönyvezett állatokra, az állatmenhelyről örökbefogadott kutyákra, a vakvezető és terápiás ebekre. A veszélyes ebek után viszont 20.000 forint adót kellene fizetni. Az önkormányzat további mentességet is megállapíthat, például az ebtartó szociális helyzetének a figyelembevételével.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza