Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Itt vannak az új típusú diákigazolványok

MTI, 2012. április 24. - kedd 13:01
Címkék: diákigazolvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Átadták az első új típusú diákigazolványokat kedden Budapesten, az okmányok elkészítésével megkezdődött a nemzeti egységes kártyarendszer kialakítása.


A diákigazolványokat Mihalovics Péter, az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos adta át egy általános iskolás és egy egyetemista diáknak a központi okmányirodában.

Vetési Iván, a nemzeti egységes kártyarendszer koncepciójának kidolgozásáért és megvalósításáért felelős miniszteri biztos elmondta: az új típusú kártyákat az azonosítás mellett kedvezmények igénybevételéhez használhatják majd a diákok. Példaként említette, hogy a European Youth Card Association tagjaként utazási, szállás- és kulturális és szórakozási kedvezményeket kaphatnak a diákok az európai országokban.

mti

A kártyákat az okmányirodákban kell majd igényelni, áruk egységesen 1400 forint lesz mind a köz-, mind a felsőoktatásban tanulóknak - mondta.

A miniszteri biztos hozzátette: a már meglévő diákigazolványok érvényben maradnak, új típusú diákigazolványt a tanulmányaikat szeptemberben megkezdő általános és középiskolásoknak, valamint felsőoktatási hallgatóknak kell igényelniük.

Újságírói kérdésre elmondta: kormányrendelet szabályozza, hogy az igény beadásától számított 45. napon meg kell kapnia a diákoknak az új igazolványt, amelynek gyártása kizárólag állami szereplők bevonásával történik.

Vetési Iván tájékoztatása szerint a diákigazolványok forgalomba kerülését a későbbiekben a kormánytisztviselői kártya, valamint az oktatói és pedagógusigazolvány kiadása követi. Mint mondta, az egységes nemzeti kártyarendszer célja, hogy a jövőben csökkenjen az állam által kibocsátott személyi okmányok száma.

A projektet uniós program keretében finanszírozzák, az oktatási és kormánytisztviselői kártyacsalád teljes körű kiépítésére 2 milliárd 776 millió forint áll rendelkezésre - ismertette a miniszteri biztos.

Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár az eseményen kifejtette: a diákigazolvány "nagykorúvá, európaivá" vált, olcsóbb, "intelligensebb" és hitelesebb lett, és a legmodernebb technikával készül.

Mihalovics Péter arról beszélt, hogy az európai kedvezményrendszer lehetőséget biztosít a fiataloknak Európa minden pontján az utazáshoz, sportoláshoz, kulturálódáshoz és a szórakozáshoz.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Pataki Krisztián, 2018. február 18.

http://www.kriszvisz.honlapom.com...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Mr. Dékány Endre, 2018. február 18.

Sürgős hitel van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Fred Joseph, 2018. február 17.

Olyan kölcsönt keresel, amely vállalkozást indít vagy számlákat fizet, ezért azért vagyunk ...

Új jelenség a távközlésben: a nomofóbia

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés