Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Személyi hitel van, de a folyósítás döcög

MTI, 2012. április 21. - szombat 13:21
Címkék: hitel, bank, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bár jócskán szűkült a bankok személyi hitel ajánlata a teljes hiteldíj mutató (THM) maximálása óta, a kínálatra még mindig nem lehet panasz, a hitelkihelyezések azonban visszaestek - derül ki a Bankometer elemzéséből.


Az MNB legutolsó statisztikája szerint 2012 februárjában 6,2 milliárd forint személyi hitelt helyeztek ki a pénzintézetek. Ez számottevő csökkenést jelent: az egy évvel korábbitól 1,61, a januáritól 1,26 milliárd forinttal marad el. Utoljára 2011 januárjában volt ilyen alacsony szinten az új személyi hitel folyósítások értéke - ismerteti a Bankometer.

Arról, hogy THM-plafon április 1-jei bevezetése milyen hatással lesz a kihelyezésre csak néhány hét múlva értékelhető, az azonban már most is megállapítható, hogy bár számos magasabb árazású termék eltűnt, maradt bőven ajánlat a piacon. Érdemes azonban alaposan áttekinteni a banki kondíciókat, óriási az eltérés ugyanis a legjobb és leggyengébb módozatok között.

A Bankometer olyan 1 millió forintos, 5 éves futamidejű személyi hitel ajánlatokat hasonlított össze, amelyek nem kapcsolódnak valamilyen egyéb pénzügyi termék (biztosítás, önkéntes pénztári tagság) meglétéhez, esetleg jelzálogfedezet biztosításához.

A TOP 10-ben 20 százalék alatti THM-el is található termék, s a folyósításhoz szükséges feltételek sem teljesíthetetlenek. Jól látszik ugyanakkor, hogy az adós minősítése komoly árbefolyásoló tényező. Van, ahol egy kategória ugrás 1 százalékpontot jelent (Quaestor), de olyan is, ahol többet: a Raiffeisen és a CIB ajánlata a legjobb minősítésű igénylőkre vonatkozóan a legjobb 10 között szerepel, a következő kategória azonban a Raiffeisennél mintegy 3,5, a CIB-nél 2,5 százalékpontos kamatugrást jelent.

Az ajánlati paletta másik oldalán (a legdrágább hiteleknél) a THM megközelíti a maximumot. (Az április 1-jétől hatályba lépett szabályok szerint a teljes hiteldíj mutató maximum 24 százalékkal haladhatja meg a jegybanki alapkamatot, azaz jelenleg 31 százalék lehet.) A drágább termékek között a bankok gyengébb adósminősítésre vonatkozó ajánlatai szerepelnek, itt kapnak továbbá helyet az adósságrendezésre igénybe vehető módozatok is.

A személyi hitelek másik csoportját azok a termékek jelentik, ahol valamilyen kapcsolt termék meglétéhez és megvásárlásához kötik a folyósítást a pénzintézetek. A példában szereplő konkrét összeg és futamidő sávban ilyen típusú termékkel rendelkezik például az Aegon (biztosítás), a Budapest Bank (pénztári tagság), illetve a KDB Bank (biztosítás, pénztári tagság). Az elérhető THM itt 7,99-15-16 százalék között mozog - ismerteti a Bankometer.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

károsúlt@, 2012. április 22. - vasárnap 11:58

Személyi hitel?HÜMMMMM !Az csak a reklámfogásaikban létezik.A gyakorlatban nulla!!!!!!!!!!! Nem kérünk belőle! Elég volt a spekuláns bankvezetők trükkjeiből!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza