Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Zárt hulladékudvarok lesznek Óbudán

MTI, 2012. április 19. - csütörtök 16:41
Címkék: hulladék, udvar, Óbuda
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Zárt és őrzött hulladékudvarokat alakít ki az óbudai önkormányzat, emellett pedig folyamatosan bővíti a jelenlegi, helyben történő szelektív gyűjtési rendszert.


Az önkormányzat csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a III. kerületben nagy igény van a helyben történő szelektív gyűjtésre, mivel a közterületeken működő hulladékgyűjtő szigetek száma a negatív kísérőjelenségek miatt csökkent.

Mint jelezték, a hulladék környezetkímélő és hatékony gyűjtésére további megoldásként hulladékgyűjtő udvarok üzemeltetését tervezik, amelyek olyan helyeken nyújtanának megoldást, ahol nehezen megoldható a helyben történő hulladékgyűjtés és nincs a közelben szelektív hulladéksziget. Példaként a családi házas övezeteket és a hegyvidéki területeket említették.

A közlemény szerint a hulladékudvarok zárt és őrzött területek lesznek, ahol a háztartásokban keletkező, jelenleg a hulladékszigeteken lerakható hulladékfajtákat lehet majd elhelyezni. A hulladékot zárható konténerekben tárolnák, egészen annak elszállításáig. Az udvarok kiváltanák a szigeteket és helyet adnának a kulturáltabb, ellenőrzöttebb formában történő szelektív hulladékgyűjtésnek - indokolta az elképzelést az önkormányzat, megjegyezve, hogy jelenleg az igényeket mérik fel, s ennek megfelelően jelölik ki az udvarok helyét.

A városrész azt is közölte: Budapesten az elsők között kezdeményezték és indították el a lakosság körében a helyben történő szelektív hulladékgyűjtést, eleinte papírral, majd később bővítették azt PET-palackokkal és italos dobozokkal. Jelenleg a kerületben 1520 papírgyűjtő, valamint 500 PET- és fémgyűjtő konténer van, amelyek csaknem 16 ezer lakást látnak el; a hulladékot térítésmentesen szállítják el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Patricia Martins, 2018. január 16.

A nevem Patricia Martins, egyedülálló anyám, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyo...

Közműtartozás, részletre

Patricia Martins, 2018. január 16.

A nevem Patricia Martins, egyedülálló anyám, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyo...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

AnnMaryT, 2018. január 15.

Startaprón hirdettem egy telefont...Aztán jöttek a furcsaságok.Kanadai,de nigériai nagybácsina...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés