Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csökkent az üzemanyag-turizmus

MTI, 2012. április 19. - csütörtök 14:01
Címkék: üzemanyag, turizmus
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A március 1-jén bevezetett szigorítás eredményeként több mint 30 százalékkal esett vissza a magyar-ukrán határszakaszon keresztül a Magyarországra behozott üzemanyag mennyisége 2011 hasonló időszakához képest - közölte Suller György Attila, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-vel.


Az új szabályozás értelmében idén márciustól heti egy alkalommal, három feltétel teljesülése esetén - illetve kizárólag a gépkocsi szabványos üzemanyag-tartályában és egy maximum tízliteres kannában - lehet vámmentesen behozni üzemanyagot Ukrajnából Magyarországra. A hatóság az utazók átléptetése során a benzin és a gázolaj vám- és adómentes, magáncélú behozatalát ellenőrzi.

Az összetett feltételrendszer szerint az üzemanyag behozatalának alkalmi jellegűnek kell lennie, kizárólag személyes felhasználás lehet a célja, illetve a mennyiség nem haladhatja meg a kereskedelmi mennyiséget - emlékeztetett Suller György Attila, hozzátéve, hogy bármely feltétel nem teljesülése esetén nem jár az utazónak nem jár az üzemanyag vámmentes vámkezelésének lehetősége.

Tájékoztatása szerint a szigorítás bevezetésének köszönhetően a magyar-ukrán határátkelőhelyeken keresztül behozott üzemanyag mennyisége 2012 márciusában 32 százalékkal esett vissza az előző év hasonló időszakához képest. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei legális töltőállomásokon értékesített benzin mennyisége a 2011-es adatokhoz viszonyítva viszont 11,7 százalékkal, míg a gázolajé 4,3 százalékkal nőtt annak ellenére, hogy országosan mindkét üzemanyagfajta forgalma visszaesést mutat.

Suller György Attila ugyanakkor kiemelte: a hazai üzemanyagárak folyamatos emelkedése ellenére az Észak-alföldi régióban továbbra is tapasztalható egy erőteljes dinamikájú forgalmi növekedés, ami nem magyarázható a szezonális hatásokkal.

A magyar-ukrán határon áthaladó utasforgalomban ugyancsak változások figyelhetők meg az intézkedést megelőző egy év vonatkozásában: 2011 és 2012 márciusának adatait összehasonlítva kiderül, hogy az Ukrajna felől belépő gépkocsik számában 24 százalékos visszaesés tapasztalható - közölte a szóvivő. Az őrnagy hozzátette: a forgalom visszaesése miatt átlagosan 46 százalékkal - Záhonyban például 46 százalékkal - csökkent az ukrán határszakaszon a várakozási idő, így a turisták gyorsabban léphetnek át a határon.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza