Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csökkent az üzemanyag-turizmus

MTI, 2012. április 19. - csütörtök 14:01
Címkék: üzemanyag, turizmus
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A március 1-jén bevezetett szigorítás eredményeként több mint 30 százalékkal esett vissza a magyar-ukrán határszakaszon keresztül a Magyarországra behozott üzemanyag mennyisége 2011 hasonló időszakához képest - közölte Suller György Attila, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-vel.


Az új szabályozás értelmében idén márciustól heti egy alkalommal, három feltétel teljesülése esetén - illetve kizárólag a gépkocsi szabványos üzemanyag-tartályában és egy maximum tízliteres kannában - lehet vámmentesen behozni üzemanyagot Ukrajnából Magyarországra. A hatóság az utazók átléptetése során a benzin és a gázolaj vám- és adómentes, magáncélú behozatalát ellenőrzi.

Az összetett feltételrendszer szerint az üzemanyag behozatalának alkalmi jellegűnek kell lennie, kizárólag személyes felhasználás lehet a célja, illetve a mennyiség nem haladhatja meg a kereskedelmi mennyiséget - emlékeztetett Suller György Attila, hozzátéve, hogy bármely feltétel nem teljesülése esetén nem jár az utazónak nem jár az üzemanyag vámmentes vámkezelésének lehetősége.

Tájékoztatása szerint a szigorítás bevezetésének köszönhetően a magyar-ukrán határátkelőhelyeken keresztül behozott üzemanyag mennyisége 2012 márciusában 32 százalékkal esett vissza az előző év hasonló időszakához képest. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei legális töltőállomásokon értékesített benzin mennyisége a 2011-es adatokhoz viszonyítva viszont 11,7 százalékkal, míg a gázolajé 4,3 százalékkal nőtt annak ellenére, hogy országosan mindkét üzemanyagfajta forgalma visszaesést mutat.

Suller György Attila ugyanakkor kiemelte: a hazai üzemanyagárak folyamatos emelkedése ellenére az Észak-alföldi régióban továbbra is tapasztalható egy erőteljes dinamikájú forgalmi növekedés, ami nem magyarázható a szezonális hatásokkal.

A magyar-ukrán határon áthaladó utasforgalomban ugyancsak változások figyelhetők meg az intézkedést megelőző egy év vonatkozásában: 2011 és 2012 márciusának adatait összehasonlítva kiderül, hogy az Ukrajna felől belépő gépkocsik számában 24 százalékos visszaesés tapasztalható - közölte a szóvivő. Az őrnagy hozzátette: a forgalom visszaesése miatt átlagosan 46 százalékkal - Záhonyban például 46 százalékkal - csökkent az ukrán határszakaszon a várakozási idő, így a turisták gyorsabban léphetnek át a határon.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés