Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Behajtó lesz a közös képviselő

..., 2012. április 19. - csütörtök 13:01
Címkék: közös képviselő, díj, behajtás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Törhetik a fejüket a társasházak közös képviselői: egy jogszabályváltozás miatt ugyanis januártól nekik kell beszedniük a lakóktól a főmérők és az almérők közti különbözetből adódó plusz vízdíjakat. Ez cseppet sem hálás feladat.


Nagy Pál, a gyomaendrődi Vásártéri lakótelep 28. szám alatti két, egyenként tizenegy lakásos társasház közös képviselője igencsak megdöbbent, amikor nemrég kézhez kapta a vízdíjakról szóló számlát.

Nem csak az lepte meg, hogy jelentős különbség van a főmérő és az almérők által mért fogyasztás között, ugyanis ez eddig is így volt. Korábban azonban az ebből adódó plusz költséget a Békés Megyei Vízművek Zrt. szétosztotta a fogyasztók között. A legutóbbi csekk és a levél viszont már arról szólt, hogy ezt a pénzt neki kell begyűjtenie a lakóktól.

-

"Meglehetősen nagy összegekről van szó, az egyik társasháznál 49 ezer, a másiknál 28 ezer forint a plusz költség fél évre" — mutatta a számlákat Nagy Pál. "Most még befizettem a pénzt a korábban begyűjtött, havi kétezer forintos közös költségekből, de a jövőben nem tudom, mi lesz."

Nem Nagy Pál az egyetlen közös képviselő, akinek fejtörést okoz a megváltozott számlázási mód. Gubucz Imréné, aki az egyik szomszédos társasház képviselője, szintén nehezményezi, hogy az ő nyakukba varrták a különbözet begyűjtését.

"A társasházi közös képviselő nem a vízmű alkalmazottja, nem vízóra-leolvasó, számlázó vagy adósságbehajtó! Milyen alapon döntsük mi el, hogy ki mennyit fizessen?" — tették fel mindketten ugyanazokat a kérdéseket. Abban is egyetértettek, hogy a főmérők és az almérők közti különbségek időnként meglehetősen nagyok. Elmondták, hogy kérték már a vízművektől az órák felülvizsgálatát, de mint kiderült, ennek költsége — lakásonként 1250 forint plusz áfa — a lakókat terhelné. Ezt szintén nehezményezik.

A felvetett kérdésekkel kapcsolatban a beol.hu megkereste a Békés Megyei Vízművek Zrt.-t, ahol Diós Zsolt PR-munkatárstól kapott választ.

"Az idén januárt megelőző időszakban a bekötési vízmérő (főmérő) és a mellékvízmérők (almérők) között keletkező fogyasztási különbözet szétosztását a Békés Megyei Vízművek Zrt. végezte" — mondta Diós Zsolt. "Ezt a gyakorlatot ez év elejétől a jogszabályi változások, előírások figyelembe vételével kénytelenek voltunk megszüntetni, vagyis, januártól a fogyasztási különbözet nem az egyes fogyasztók számláján, hanem a bekötési vízmérő szerinti fogyasztó számláján jelenik meg. A változás nyomán a közös képviselőknek kell gondoskodni a fogyasztási különbözetről elkészült számla kiegyenlítéséről. Az érintetteket cégünk írásban értesítette. A bekötési vízmérőt követő "házi" vízvezetékszakasz karbantartása, ellenőrzése az adott társasház feladata" — hívta fel a figyelmet Diós Zsolt.

"A vízmérőket és a jogi zárakat a leolvasás alkalmával munkatársaink ellenőrzik. Amennyiben a fogyasztó véleménye szerint a vízmérő nem megfelelően mér, lehetősége van annak pontossági ellenőrző vizsgálatát kérni. A bekötési vízmérő négy, a mellékvízmérő hat évig hiteles. Mielőtt a vízmérő hitelességét elveszíti, társaságunk minden esetben gondoskodik annak cseréjéről."

Forrás: beol.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza