Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Behajtó lesz a közös képviselő

..., 2012. április 19. - csütörtök 13:01
Címkék: közös képviselő, díj, behajtás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Törhetik a fejüket a társasházak közös képviselői: egy jogszabályváltozás miatt ugyanis januártól nekik kell beszedniük a lakóktól a főmérők és az almérők közti különbözetből adódó plusz vízdíjakat. Ez cseppet sem hálás feladat.


Nagy Pál, a gyomaendrődi Vásártéri lakótelep 28. szám alatti két, egyenként tizenegy lakásos társasház közös képviselője igencsak megdöbbent, amikor nemrég kézhez kapta a vízdíjakról szóló számlát.

Nem csak az lepte meg, hogy jelentős különbség van a főmérő és az almérők által mért fogyasztás között, ugyanis ez eddig is így volt. Korábban azonban az ebből adódó plusz költséget a Békés Megyei Vízművek Zrt. szétosztotta a fogyasztók között. A legutóbbi csekk és a levél viszont már arról szólt, hogy ezt a pénzt neki kell begyűjtenie a lakóktól.

-

"Meglehetősen nagy összegekről van szó, az egyik társasháznál 49 ezer, a másiknál 28 ezer forint a plusz költség fél évre" — mutatta a számlákat Nagy Pál. "Most még befizettem a pénzt a korábban begyűjtött, havi kétezer forintos közös költségekből, de a jövőben nem tudom, mi lesz."

Nem Nagy Pál az egyetlen közös képviselő, akinek fejtörést okoz a megváltozott számlázási mód. Gubucz Imréné, aki az egyik szomszédos társasház képviselője, szintén nehezményezi, hogy az ő nyakukba varrták a különbözet begyűjtését.

"A társasházi közös képviselő nem a vízmű alkalmazottja, nem vízóra-leolvasó, számlázó vagy adósságbehajtó! Milyen alapon döntsük mi el, hogy ki mennyit fizessen?" — tették fel mindketten ugyanazokat a kérdéseket. Abban is egyetértettek, hogy a főmérők és az almérők közti különbségek időnként meglehetősen nagyok. Elmondták, hogy kérték már a vízművektől az órák felülvizsgálatát, de mint kiderült, ennek költsége — lakásonként 1250 forint plusz áfa — a lakókat terhelné. Ezt szintén nehezményezik.

A felvetett kérdésekkel kapcsolatban a beol.hu megkereste a Békés Megyei Vízművek Zrt.-t, ahol Diós Zsolt PR-munkatárstól kapott választ.

"Az idén januárt megelőző időszakban a bekötési vízmérő (főmérő) és a mellékvízmérők (almérők) között keletkező fogyasztási különbözet szétosztását a Békés Megyei Vízművek Zrt. végezte" — mondta Diós Zsolt. "Ezt a gyakorlatot ez év elejétől a jogszabályi változások, előírások figyelembe vételével kénytelenek voltunk megszüntetni, vagyis, januártól a fogyasztási különbözet nem az egyes fogyasztók számláján, hanem a bekötési vízmérő szerinti fogyasztó számláján jelenik meg. A változás nyomán a közös képviselőknek kell gondoskodni a fogyasztási különbözetről elkészült számla kiegyenlítéséről. Az érintetteket cégünk írásban értesítette. A bekötési vízmérőt követő "házi" vízvezetékszakasz karbantartása, ellenőrzése az adott társasház feladata" — hívta fel a figyelmet Diós Zsolt.

"A vízmérőket és a jogi zárakat a leolvasás alkalmával munkatársaink ellenőrzik. Amennyiben a fogyasztó véleménye szerint a vízmérő nem megfelelően mér, lehetősége van annak pontossági ellenőrző vizsgálatát kérni. A bekötési vízmérő négy, a mellékvízmérő hat évig hiteles. Mielőtt a vízmérő hitelességét elveszíti, társaságunk minden esetben gondoskodik annak cseréjéről."

Forrás: beol.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza