Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Javul az ivóvíz minősége Hódmezővásárhelyen

MTI, 2012. április 18. - szerda 12:51
Címkék: ivóvíz, Hódmezővásárhely
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy 1,6 milliárd forintos uniós támogatású projektnek köszönhetően a jövőben jelentősen javul az ivóvíz minősége Hódmezővásárhelyen és kistérségében - jelentette be a város polgármestere szerdán a dél-alföldi városban.


Lázár János (Fidesz) elmondta: a tervek szerint már az év végén megkezdődhet a beruházás, és eredményeként jelentős mértékben javul az ivóvíz minősége Hódmezővásárhelyen, Szikáncson, Batidán, Erzsébeten, Kútvölgyön, Székkutason, Mártélyon és Kakasszéken.

Mint Lázár János elmondta: az Európai Unió Kohéziós Alapjából a Hódmezővásárhelyt, Mártélyt és Székkutast egyesítő társulás több mint 1,3 milliárd forint támogatást nyert. A fennmaradó összeget - mintegy 300 millió forintot - az EU-önerőalapból kívánja biztosítani a társulás. A fejlesztés megvalósításához szükséges munkaerőt legalább részben közfoglalkoztatási jogviszony keretében tervezik igénybe venni.

Hódmezővásárhelyen és kistérségében korábban jó minőségű volt az ivóvíz, de az utóbbi években a város egyes részein nőtt az arzén-, máshol az ammónia- és egyes helyeken a vastartalom. A beruházás során több új, nagy kapacitású és jobb minőségű kutat fúrnak majd, és a meglevő vízkészletet és hálózatot arzén- és ammóniamentesítik.

Jelenleg a támogatási szerződéskötési eljárás, illetve a közbeszerzési eljárás előkészítése van folyamatban, ettől függően a beruházás az év végén, jövő év elején kezdődhet. Ez a fejlesztés nagy adóssága volt ennek a térségnek, és jelentős lépés a város fejlesztésében és az itt élők életminőségének javításában - mondta Lázár János polgármester.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés