Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új módszerrel támadnak a telefonos csalók

-, 2012. április 17. - kedd 10:11
Címkék: telefon, csalás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Új, kifinomultabb módszerrel károsítottak meg tudomásunk szerint pécsieket is azok a csalók, akik nyeremény ígéretével telefonon szerezték meg mások bankkártya-adatait. A rendőrség nyomoz az ügyben.


Amennyiben sikerült a személyes adatokhoz jutni, akkor ezeket felhasználva egy internetes akciós oldalon vásároltak valami olcsóbb tárgyat. (Internetes vásárlásnál esetenként elég a név, a kártyaszám és a lejárati idő megadása.) Fizetésnél viszont - alaposan megrövidítve a kártya tulajdonosát -, a termék áránál jóval nagyobb összeget utaltak át a kereskedőnek. Ezt követően felhívták az eladót azzal, hogy tévedés történt, és véletlenül rossz összeget - mondjuk hétezer helyett hetvenezer forintot - utaltak át. Egyben megkérték az értékesítőt, hogy az áru személyes átvétele alkalmával adja vissza a többletet, esetünkben hatvanháromezer forintot.

Ezzel készpénzhez jutottak - ami pusztán a kártya adatainak birtokában, PIN-kód nélkül nem sikerülhetett volna nekik -, másrészt a kinézett árut is megszerezték a csalás révén, méghozzá úgy, hogy az internetes kereskedőnek minderről fogalma sem volt. A károsultak pedig akkor fedezték fel a trükköt, amikor értesültek róla, hogy számlájukon nemhogy több, de jóval kevesebb a pénz.

A Pécsi Városi Rendőrkapitányságon érdeklődésünkre megerősítették, jelenleg folyamatban van egy ilyen jellegű csalással kapcsolatos nyomozás. További részleteket későbbre ígértek, "amennyiben a nyomozás olyan szakaszba kerül, hogy ismertetése nem veszélyeztetné annak eredményes befejezését."

Hiába várják az árut

Immár klasszikus, a világhálóval kapcsolatos átverésnek számít, hogy az aukciós oldalakon kiválasztott termékért előre fizet a vevő, az áru azonban végül nem érkezik meg. Ilyen, s ehhez hasonló feljelentések szinte minden héten érkeznek a baranyai rendőrkapitányságokra is. Legutóbb például húszezer és százezer forint közötti értékben csalt ki pénzt egy azóta is ismeretlen személy a jóhiszemű vásárlóktól azzal, hogy az általa eladásra kínált kedvezményes televíziók árát átutalták neki, ám a készülékeket nem küldte el.

Forrás: bama.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés