Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!


Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új módszerrel támadnak a telefonos csalók

-, 2012. április 17. - kedd 10:11
Címkék: telefon, csalás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Új, kifinomultabb módszerrel károsítottak meg tudomásunk szerint pécsieket is azok a csalók, akik nyeremény ígéretével telefonon szerezték meg mások bankkártya-adatait. A rendőrség nyomoz az ügyben.


Amennyiben sikerült a személyes adatokhoz jutni, akkor ezeket felhasználva egy internetes akciós oldalon vásároltak valami olcsóbb tárgyat. (Internetes vásárlásnál esetenként elég a név, a kártyaszám és a lejárati idő megadása.) Fizetésnél viszont - alaposan megrövidítve a kártya tulajdonosát -, a termék áránál jóval nagyobb összeget utaltak át a kereskedőnek. Ezt követően felhívták az eladót azzal, hogy tévedés történt, és véletlenül rossz összeget - mondjuk hétezer helyett hetvenezer forintot - utaltak át. Egyben megkérték az értékesítőt, hogy az áru személyes átvétele alkalmával adja vissza a többletet, esetünkben hatvanháromezer forintot.

Ezzel készpénzhez jutottak - ami pusztán a kártya adatainak birtokában, PIN-kód nélkül nem sikerülhetett volna nekik -, másrészt a kinézett árut is megszerezték a csalás révén, méghozzá úgy, hogy az internetes kereskedőnek minderről fogalma sem volt. A károsultak pedig akkor fedezték fel a trükköt, amikor értesültek róla, hogy számlájukon nemhogy több, de jóval kevesebb a pénz.

A Pécsi Városi Rendőrkapitányságon érdeklődésünkre megerősítették, jelenleg folyamatban van egy ilyen jellegű csalással kapcsolatos nyomozás. További részleteket későbbre ígértek, "amennyiben a nyomozás olyan szakaszba kerül, hogy ismertetése nem veszélyeztetné annak eredményes befejezését."

Hiába várják az árut

Immár klasszikus, a világhálóval kapcsolatos átverésnek számít, hogy az aukciós oldalakon kiválasztott termékért előre fizet a vevő, az áru azonban végül nem érkezik meg. Ilyen, s ehhez hasonló feljelentések szinte minden héten érkeznek a baranyai rendőrkapitányságokra is. Legutóbb például húszezer és százezer forint közötti értékben csalt ki pénzt egy azóta is ismeretlen személy a jóhiszemű vásárlóktól azzal, hogy az általa eladásra kínált kedvezményes televíziók árát átutalták neki, ám a készülékeket nem küldte el.

Forrás: bama.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Fókuszban a fogyasztóvédelem és a reklámjog - Mikor büntet a GVH?
DM-kampányok és a reklámtörvény
Jelentkezzen konferenciánkra!

Kommentek

Mr Jack Warmer, 2014. november 28.

Jó napot mindenkinek vagyok Mr. Jack melegítő, egy legitim, jó hírű pénzt hitelező. Adunk ki...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

aktivista, 2014. november 27.

"ha megkapjátok a banktól a forintos összeget és az új törlesztőket, az ellen panasszal kell ...

Mit tegyünk, ha kopogtat a végrehajtó?

aktivista, 2014. november 27.

Nem kell aláírni semmit!Csakis a hivatalos bírósági végzés,ítélet a hiteles!
Kedves ...

Mit tegyünk, ha kopogtat a végrehajtó?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Lássunk világot!
Taxidermia Taxidermia Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés