Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hulladékból gyártottak gyógyszerkapszulákat

MTI, 2012. április 17. - kedd 15:21
Címkék: gyógyszer, kapszula
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Túlságosan nagy krómtartalmú, az emberi egészségre veszélyes gyógyszerkapszula-gyártókra és -értékesítőkre csapott le a kínai rendőrség a keleti országrészben - derül ki keddi médiajelentésekből.


A rendőrök eddig négy kapszulagyárat ellenőriztek, és 22 gyanúsítottat fogtak el a Csöcsiang (Zhejiang) tartományi Hszincsang (Xinchang) megyében. A rajtaütés azután történt, hogy a kínai központi televízió (CCTV) egyik hétvégi leleplező riportjából kiderült: a gyógyszergyártásáról ismert térségben a kapszulák előállításához olyan ipari zselatint használnak, amely jóval több krómot tartalmaz, mint az étkezési zselatin.

A televíziós összeállítás szerint az alapanyagot feldolgozott bőr hulladékából nyerték ki. A rendőrség 43 kapszulagyártó üzem ellenőrzésére készül Hszincsangban, és felfüggesztik a tiltott szert használók működését.

Az állami élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet rendkívüli felhívást adott ki vasárnap, amelyben vizsgálatot rendelt el, és felfüggesztette azon gyógyszerek értékesítését, amelyeket valószínűleg mérgező kapszulában forgalmaznak, s felhívta a figyelmet veszélyességükre.

A kínai szabályok világosan lefektetik a szabványminőség kritériumait, és előírják, hogy a kapszulákat csak az engedéllyel rendelkező gyártóktól szerezhetik be a hatóanyagok előállítói - húzták alá. Úgy tudni, 13 fajta, széles körben használt gyógyszert töltöttek az ártalmas kapszulákba.

A kínai vejpo (weibo) mikroblog oldalait elárasztották bejegyzéseikkel a felháborodott emberek, firtatják a lelkiismeretlen gyártók felelősségét, és kétségeiket fejezik ki azzal kapcsolatban, hogy más területeken szabályosan járnak el a gyártók. Az egyik érintett gyógyszeripari cég honlapját feltörték hackerek. "Hogy lehet az eldobott, használt cipőből kapszulát gyártani?" - kérdezte az egyik hacker, aki minden jogsértő ellen hasonló támadásra buzdított.

Az emberi szervezetbe kerülő króm nagy mennyiségben rákkeltő és mérgező.

A legfrissebb jelentések szerint őrizetbe vették egy 2004 óta működő zselatingyár vezetőjét az észak-kínai Hopej (Hebei) tartományban, miután a bizonyítékok megsemmisítése céljából felgyújtotta üzemét. A hírt keddi közleményében tudatta Fucseng (Fucheng) megye kormányzata. A tüzet egy óra alatt megfékezték, személyi sérülés nem történt.

Szung Hszün-csie (Song Xunjie), a zselatingyár menedzsere annak hatására vetemedett tettére, hogy vasárnap a minőségellenőrök megvizsgáltak 200 tonnányi anyagot, majd elrendelték a termelés felfüggesztését. A 32 embert foglalkoztató üzem termékeit az ország különböző városaiban - köztük Pekingben - használták fel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nora Smith, 2018. augusztus 17.

Szüksége van egy kényelmes kölcsön az Ön elégedettségére? Kínálunk megfizethető hitel 2%...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2018. augusztus 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Menekülés a UPC-től

alicia-mitchelleinvestorcfunds@hotmail.com, 2018. augusztus 16.

Jó nap,
   Szüksége van egy kölcsönnek a tartozás megszilárdítására? Szüksége v...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés