Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hulladékból gyártottak gyógyszerkapszulákat

MTI, 2012. április 17. - kedd 15:21
Címkék: gyógyszer, kapszula
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Túlságosan nagy krómtartalmú, az emberi egészségre veszélyes gyógyszerkapszula-gyártókra és -értékesítőkre csapott le a kínai rendőrség a keleti országrészben - derül ki keddi médiajelentésekből.


A rendőrök eddig négy kapszulagyárat ellenőriztek, és 22 gyanúsítottat fogtak el a Csöcsiang (Zhejiang) tartományi Hszincsang (Xinchang) megyében. A rajtaütés azután történt, hogy a kínai központi televízió (CCTV) egyik hétvégi leleplező riportjából kiderült: a gyógyszergyártásáról ismert térségben a kapszulák előállításához olyan ipari zselatint használnak, amely jóval több krómot tartalmaz, mint az étkezési zselatin.

A televíziós összeállítás szerint az alapanyagot feldolgozott bőr hulladékából nyerték ki. A rendőrség 43 kapszulagyártó üzem ellenőrzésére készül Hszincsangban, és felfüggesztik a tiltott szert használók működését.

Az állami élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet rendkívüli felhívást adott ki vasárnap, amelyben vizsgálatot rendelt el, és felfüggesztette azon gyógyszerek értékesítését, amelyeket valószínűleg mérgező kapszulában forgalmaznak, s felhívta a figyelmet veszélyességükre.

A kínai szabályok világosan lefektetik a szabványminőség kritériumait, és előírják, hogy a kapszulákat csak az engedéllyel rendelkező gyártóktól szerezhetik be a hatóanyagok előállítói - húzták alá. Úgy tudni, 13 fajta, széles körben használt gyógyszert töltöttek az ártalmas kapszulákba.

A kínai vejpo (weibo) mikroblog oldalait elárasztották bejegyzéseikkel a felháborodott emberek, firtatják a lelkiismeretlen gyártók felelősségét, és kétségeiket fejezik ki azzal kapcsolatban, hogy más területeken szabályosan járnak el a gyártók. Az egyik érintett gyógyszeripari cég honlapját feltörték hackerek. "Hogy lehet az eldobott, használt cipőből kapszulát gyártani?" - kérdezte az egyik hacker, aki minden jogsértő ellen hasonló támadásra buzdított.

Az emberi szervezetbe kerülő króm nagy mennyiségben rákkeltő és mérgező.

A legfrissebb jelentések szerint őrizetbe vették egy 2004 óta működő zselatingyár vezetőjét az észak-kínai Hopej (Hebei) tartományban, miután a bizonyítékok megsemmisítése céljából felgyújtotta üzemét. A hírt keddi közleményében tudatta Fucseng (Fucheng) megye kormányzata. A tüzet egy óra alatt megfékezték, személyi sérülés nem történt.

Szung Hszün-csie (Song Xunjie), a zselatingyár menedzsere annak hatására vetemedett tettére, hogy vasárnap a minőségellenőrök megvizsgáltak 200 tonnányi anyagot, majd elrendelték a termelés felfüggesztését. A 32 embert foglalkoztató üzem termékeit az ország különböző városaiban - köztük Pekingben - használták fel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés