Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Erősen szóródik a lakáskölcsönök ára

MTI, 2012. április 17. - kedd 11:11
Címkék: lakáskölcsön, ár,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Alaposan átalakult a lakáshitelek kínálata azenpenzem.hu elemzése szerint, a kölcsönök ára erősen szóródik, az ügyfeleket mindenütt jelentősen megkülönböztetik, előnyben a tehetősebbek és a bankhoz több szálon kapcsolódók vannak.


A kiemelt ajánlatok között az egész mezőnyben kizárólag az OTP-nél, a K&H-nál és az FHB-nál szerepel lakáshitel; a Citibank és az AXA egyáltalán nem kínál ingatlanhiteleket.

Az áprilistól érvényes, már kivétel nélkül irányadó mutatóhoz kötött kamatozású lakáscélú kölcsönök átlagos hiteldíja nem egészen 13,6 százalék, aminél 25 százalékkal olcsóbb, de 35 százalékkal drágább ajánlatok is vannak.

Megfizethető áron (de még mindig a lélektaninak tartott tíz százalékos hiteldíj felett) csak azok kaphatnak jelzáloghitelt, akik rendszeres havi jövedelmet tudnak felmutatni, ráadásul hajlandóak több szálon is kötődni a hitelt folyósító bankhoz - írja azenpenzem.hu.

Az Ersténél a felár 7,4 százalékpont, ha valakinek nem érkezik legalább a minimálbér összegének megfelelő havi jóváírás a banknál vezetett számlájára, s nincs havonta legalább két tranzakció is. Akik viszont teljesítik a feltételeket, mintegy 0,2 százalékponttal olcsóbban kaphatnak pénzt most, mint januárban. A szabad felhasználású jelzáloghitelnél a 8,4 százalékpontos felárral az Erste rekordot állított be.

Az MKB a normál lakáskölcsönnél alkalmaz majdnem ugyanekkora felárat. Azoknál azonban, akik megfelelnek az elvárt feltételeknek, a hiteldíj itt is alacsonyabb (0,25 százalékponttal) a korábbinál. A kamatnál akár a 1,5 százalékpontot is elérheti a kedvezmény.

A K&H-nál a kondíciós listában a magasabb felárat tüntetik fel, amiből munkabér-átutalás esetén 0,5 százalékpont kedvezményt adnak. A legjobb adósok így alig több mint tíz százalékos hiteldíj mellett vehetnek fel lakáskölcsönt, amit most ráadásul akcióval kínál a bank.

Érdemes kiemelni az UniCredit SzuperKamat piaci forint jelzáloghitelét is a maga három évre fixált 10,75 százalékos kamatával. Feltételek azonban itt is akadnak: a hitelösszeg az ingatlan becsült értékének fele lehet (jobb arány azonban nem igazán érhető el másutt sem), az elvárt havi jövedelemnek pedig nettó 275 ezer forint felett kell lennie.

Az OTP Bank a kora tavaszra meghirdetett díjkedvezményes akciója mellett április 20-ig valamennyi újonnan befogadott lakás- és jelzálog típusú hitel kamatfelárát egységesen 0,75 százalékponttal csökkentette. A bankcsoport más termékét is igénybe vevő, illetve a bank szolgáltatásait aktívan használó ügyfeleket kamatkedvezménnyel jutalmazzák.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

átvert, 2012. április 17. - kedd 17:31

Tisztában vannak vele,hogy amit eddig tettek azok mind csalásokon alapúltak.Azért határolódnak el!Lásd a rengeteg bankkárosúltat!

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés