Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Közzéteszik az adósok nevét Makláron

MTI, 2012. április 13. - péntek 14:41
Címkék: adós, név, lista
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közzéteszik az adósok névsorát a Heves megyei Makláron; az intézkedéstől az adófizetési morál javulását várja az önkormányzat - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.


Havasi László (Együtt Maklárért Egyesület) közölte: a tartozók listája a polgármesteri hivatal faliújságán, illetve a 2500 lakosú község honlapján lesz olvasható.

Mint elmondta, a község lakói összesen mintegy 17 millió forinttal tartoznak az önkormányzatnak, s ez jelentős tétel a 300 millió forintos költségvetés mellett működő falu büdzséjében. Sokan annak ellenére nem fizetnek, hogy a családi házanként 2500 forintos kommunális adót négy éve, a környéken is alacsony mértékűnek számító iparűzési adót hat éve nem emelték. Ezen kívül még a gépjárműadó tekintetében halmoztak fel jelentős tartozást a makláriak.

Ebben a helyzetben április közepére készítik el a listát és a jegyző levélben értesíti az adósokat. Ha az adósok ennek ellenére sem fizetnek, csak akkor teszik közzé a nevüket a képviselő-testület döntése alapján - ismertette a polgármester. Havasi László közlése szerint magánszemélyek esetében csak az 5 ezer forintnál, cégeknél pedig csak a 10 ezer forintnál nagyobb tartozás esetében intézkednek.

Korábban más települések - például Miskolc, Tiszavasvári, Tordas, Gyúró - önkormányzata is nyilvánosságra hozta a helyi adóhátralékosok listáját az ottani újságokban, a hivatal faliújságján, illetve néhol a helység honlapján is.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke azonban február 21-én kiadott közleményében úgy foglalt állást: az interneten nem szabad közzétenni a helyi adósok listáját, csak a helyben szokásos módon, például a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján hozhatják azt nyilvánosságra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Blogok mutyis vezetőknek ! Csak úgy Gratis!, 2012. április 17. - kedd 21:16

Bátor falvak vezetőinek is és ajánlom a lakosság figyelmébe is szabad blogok nyitását , ki miből hol tollasodik mikor mennyit adott haveroknak mutyi cégek itt ott felbukkannak lenyulnak önkormányzatokról hirtelen több tíz millát gagyi munkáért és felszívódnak csak úgy hipp-hopp a zsetonnal , felelős nincs , rokonoknak stb előnyök csak most mert miénk az ország .Öntsünk tiszta vizet a Blogokba Címmel :) Itt a NET ADTA LEHETŐSÉG ! Ne hagyjátok ki kedves honpolgárok ! :) Lásd Velence-tó A TÓ kapuja PRojekt :) másfél éve cunami állapotok korhad minden a tóparton , omlik , foszlik , ázik és málik a félig (?) kész PLÁZA! Velence lakossága vagy 320 évig nyögi majd amúgy sem olcsó SÁTOR BÉRLEMÉYN házakra 40-50 ezer ft ADÓ , a süket vezetők faxságait pengetik .Szerintem aki oda költözött már régen megbánta . Világos persze fizetni kell adókat de minek ? Kinek ?Nem csodálkozom hogy az ország lakossága főleg azok kik a tápláléklánc végén vannak kikből mindenki csak húzni szeretne igazazán tele a FASZA ezzel a nem élhető országgal ! Nem a jövő épül ebben az országban az biztos, valami más és nem nekünk!!

lakó, 2012. április 17. - kedd 17:29

Aztán a meggazdagodott polgármester és a haverjai vagyoni nyilatkozatával mi van?Furcsa nem?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza