Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Koszos húsüzemet zártak be Dunakeszin

MTI, 2012. április 13. - péntek 12:41
Címkék: hús, üzlet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy dunakeszi "húsüzletben" több mint 1,5 tonna kétes eredetű élelmiszert foglaltak le a Pest megyei élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrei, a több mint két millió forint élelmiszerellenőrzési bírság kiszabása pedig folyamatban van - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) pénteken az MTI-vel.


A közlemény szerint a súlyos higiéniai hiányosságokkal működő "húsüzlet" egy kertes ház udvarán álló épületben volt, az ellenőrök húsos ládákban és rekeszekben különböző füstöltárut, zsírt, a hűtőkamrában pedig elszíneződött páclében, illetve lesózva tárolt terméket találtak.

Valamennyi termék jelöletlen volt, az alapanyagok fogyaszthatóságát és származását nem sikerült hitelt érdemlően igazolni, s a gyártási naplók sem álltak rendelkezésre.

A hatóság szakemberei megállapították: noha hivatalosan húsüzletként tartják nyilván, kizárólag élelmiszer előállítás és tárolás céljára szolgál az épület. Ezt támasztja alá, hogy a helyiségben nincs eladótér, illetve, hogy sem eladópultot, sem pedig pénztárgépet nem találtak. Az épületben rendkívüli higiéniai állapotok uralkodtak, a helyiségek koszosak, egérürülékkel nagymértékben szennyezettek és takarítatlanok voltak - olvasható a közleményben.

Az ellenőrzés során a több mint 1.500 kilogramm állati eredetű élelmiszert a hatóság szakemberei elkobozták, az "üzlet" további működését megtiltották.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza