Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Koszos húsüzemet zártak be Dunakeszin

MTI, 2012. április 13. - péntek 12:41
Címkék: hús, üzlet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy dunakeszi "húsüzletben" több mint 1,5 tonna kétes eredetű élelmiszert foglaltak le a Pest megyei élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrei, a több mint két millió forint élelmiszerellenőrzési bírság kiszabása pedig folyamatban van - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) pénteken az MTI-vel.


A közlemény szerint a súlyos higiéniai hiányosságokkal működő "húsüzlet" egy kertes ház udvarán álló épületben volt, az ellenőrök húsos ládákban és rekeszekben különböző füstöltárut, zsírt, a hűtőkamrában pedig elszíneződött páclében, illetve lesózva tárolt terméket találtak.

Valamennyi termék jelöletlen volt, az alapanyagok fogyaszthatóságát és származását nem sikerült hitelt érdemlően igazolni, s a gyártási naplók sem álltak rendelkezésre.

A hatóság szakemberei megállapították: noha hivatalosan húsüzletként tartják nyilván, kizárólag élelmiszer előállítás és tárolás céljára szolgál az épület. Ezt támasztja alá, hogy a helyiségben nincs eladótér, illetve, hogy sem eladópultot, sem pedig pénztárgépet nem találtak. Az épületben rendkívüli higiéniai állapotok uralkodtak, a helyiségek koszosak, egérürülékkel nagymértékben szennyezettek és takarítatlanok voltak - olvasható a közleményben.

Az ellenőrzés során a több mint 1.500 kilogramm állati eredetű élelmiszert a hatóság szakemberei elkobozták, az "üzlet" további működését megtiltották.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés