Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olcsóbb lehet a távfűtés Miskolcon

MTI, 2012. április 12. - csütörtök 15:11
Címkék: Miskolc, távfűtés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mérséklődhet a távfűtés tarifája Miskolcon a következő fűtési szezontól annak köszönhetően, hogy egy biomassza tüzelésű fűtőmű már munkába állt, és geotermikus hőenergiát is csatlakoztatnak a távfűtési rendszerhez - mondta Nyíri László, a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Mihő Miskolci Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.


A 2011-2012. fűtési idényben változott a távhőszolgáltatási díjtételek megállapítására vonatkozó szabályozás, a tarifát 2011. április 15-től a nemzeti fejlesztési miniszter állapítja meg úgy, hogy előtte minden év augusztus 31-ig a Magyar Energia Hivatal megküldi az árváltoztatásra szóló javaslatát a miniszternek - emlékeztetett a jogszabályra az igazgató.

Elmondta: a Mihő bízik abban, hogy a hivatal figyelembe veszi a megvalósult energetikai beruházások költségcsökkentő hatását árjavaslatának kidolgozásakor.

Miskolcon február óta működik a 780 millió forint beruházással felépített 3 megawatt kapacitású biomassza tüzelésű fűtőmű, amely évente mintegy 4,5 ezer tonna biomasszát használ fel, és így egymillió köbméter földgáz takarítható meg. A hejőcsabai lakótelep lakásait pedig rekultivált hulladéktelepből nyert biogázzal fűtik, itt a földgáz megtakarítás évente meghaladja a 377 ezer köbmétert.

A Mihő ugyanakkor a Miskolc Geotermia Zrt.-vel közösen nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a geotermikus hőenergia minél hamarabb csatlakozhasson a távhőszolgáltatói rendszerre, ami tovább csökkentheti a távhő árát. A Miskolchoz közeli Mályi és Kistokaj térségében feltárt geotermikus forrásnak köszönhetően ugyanis a borsodi a megyeszékhely Magyarországon az elsők között juthat olcsó, környezetkímélő energiához: első körben az avasi lakótelepen mintegy 10 és félezer panellakás és 200 kereskedelmi létesítmény, illetve több intézmény csatlakozhat a geotermikus hővel felfűtött távfűtési rendszerhez.
Ezen beruházásoknak köszönhetően a távhőszolgáltatás földgáz-függősége Miskolcon csökkenhet - mondta az igazgató.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a meteorológiai előrejelzés adatait figyelembe véve április 15-től várhatóan szakaszos fűtési módban biztosítják a távhőszolgáltatást, napközben kikapcsolják, majd a hűvösebb esti órákban újraindítják a fűtést.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza