Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olcsóbb lehet a távfűtés Miskolcon

MTI, 2012. április 12. - csütörtök 15:11
Címkék: Miskolc, távfűtés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mérséklődhet a távfűtés tarifája Miskolcon a következő fűtési szezontól annak köszönhetően, hogy egy biomassza tüzelésű fűtőmű már munkába állt, és geotermikus hőenergiát is csatlakoztatnak a távfűtési rendszerhez - mondta Nyíri László, a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Mihő Miskolci Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.


A 2011-2012. fűtési idényben változott a távhőszolgáltatási díjtételek megállapítására vonatkozó szabályozás, a tarifát 2011. április 15-től a nemzeti fejlesztési miniszter állapítja meg úgy, hogy előtte minden év augusztus 31-ig a Magyar Energia Hivatal megküldi az árváltoztatásra szóló javaslatát a miniszternek - emlékeztetett a jogszabályra az igazgató.

Elmondta: a Mihő bízik abban, hogy a hivatal figyelembe veszi a megvalósult energetikai beruházások költségcsökkentő hatását árjavaslatának kidolgozásakor.

Miskolcon február óta működik a 780 millió forint beruházással felépített 3 megawatt kapacitású biomassza tüzelésű fűtőmű, amely évente mintegy 4,5 ezer tonna biomasszát használ fel, és így egymillió köbméter földgáz takarítható meg. A hejőcsabai lakótelep lakásait pedig rekultivált hulladéktelepből nyert biogázzal fűtik, itt a földgáz megtakarítás évente meghaladja a 377 ezer köbmétert.

A Mihő ugyanakkor a Miskolc Geotermia Zrt.-vel közösen nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a geotermikus hőenergia minél hamarabb csatlakozhasson a távhőszolgáltatói rendszerre, ami tovább csökkentheti a távhő árát. A Miskolchoz közeli Mályi és Kistokaj térségében feltárt geotermikus forrásnak köszönhetően ugyanis a borsodi a megyeszékhely Magyarországon az elsők között juthat olcsó, környezetkímélő energiához: első körben az avasi lakótelepen mintegy 10 és félezer panellakás és 200 kereskedelmi létesítmény, illetve több intézmény csatlakozhat a geotermikus hővel felfűtött távfűtési rendszerhez.
Ezen beruházásoknak köszönhetően a távhőszolgáltatás földgáz-függősége Miskolcon csökkenhet - mondta az igazgató.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a meteorológiai előrejelzés adatait figyelembe véve április 15-től várhatóan szakaszos fűtési módban biztosítják a távhőszolgáltatást, napközben kikapcsolják, majd a hűvösebb esti órákban újraindítják a fűtést.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza