Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Eljárás indult a bankkártyák ügyében

MTI, 2012. április 12. - csütörtök 09:01
Címkék: adat, lopás, bankkártya, USA
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hat esetben rendelt el eddig nyomozást a XIV. kerületi rendőrkapitányság a húsvéti hétvégén az Egyesült Államokból megcsapolt magyar bankszámlák ügyében - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.


Nagyszombat hajnalra több magyarországi bank ügyfelei tapasztalhatták, hogy Chicagóban valakik pénzt vettek le a bankszámlájukról. Úgynevezett skimmingről van szó: illetéktelenek lemásolják a bankkártyák adatait - közli a lap.

Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs és marketingvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a mostani esetek száma nem számít kiugrónak az átlagos kártyaforgalomhoz képest. Az automatikus biztonsági rendszereknek köszönhetően kevesebb mint tíz számlatulajdonost rövidítettek meg, de mindannyian visszakapják az ellopott pénzt.

A csalók az adatokat bankjegykiadó automaták használatakor, adatszerző készüléknek nevezett eszközzel szerezhették meg, és a klónozott kártyákat az Egyesült Államokban használták fel. Sütő Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy tolvajok elleni védekezésben jó szolgálatot tehet a napi limit beállítása, illetve az sms-értesítés, amely tudatja, ha olyan tranzakciót hajtottak végre, amelyet nem a tulajdonos kezdeményezett.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza