Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Húsvét utáni nyúlmentő program

MTI, 2012. április 11. - szerda 11:01
Címkék: húsvét, nyúl
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Felelős állattartásra hívja fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület, amely húsvét utáni nyúlmentő programot indított.


"Rengetegen vannak olyanok, akik élő nyusziból bevásároltak húsvét előtt, viszont a hétköznapokban az állatok tartására már nincs lehetőségük. Ha ezek az emberek utcára dobálják megunt állataikat, a börtönnel is büntethető állatkínzás bűncselekményét követik el" - fogalmaz az Orpheus közleménye.

A felelőtlenül állatot bevásárlók számára az egyesület húsvéttól május végéig tartó "nyúlmentő" programot indít, így a megunt nyulakat a lakosság leadhatja a programszervezőnél. Az állatvédők a leadott nyuszikat szükség esetén gyógykezelik, élelemmel látják el és térítésmentesen adják tovább az őket szerető gazdákhoz.

Az egyesület munkatársai kérik a leadókat, hogy az állattal együtt hozzák el a nyulak tartáshoz használt ketrecet vagy ólat is, hogy azt az örökbefogadóknak tovább adhassák.

Az állatmentő programhoz (a nyuszik befogadásához, tartásához, orvosi ellátásához, gazdához adásához) semmiféle pénzügyi alap nem áll rendelkezésre, így az állatvédők várják együttműködők, örökbefogadók és támogatók jelentkezését is.

A programról bővebben a www.zug.hu/nyuszi honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

Hanga, 2020. március 26.

Név szerint Hanga vagyok, és Szegeden élek, annyira tele vagyok boldogsággal és örömmel, szer...

Autóhitelek válságos szemmel

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza