Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

112 - Gyorsabb lehet a segítségnyújtás

MTI, 2012. április 11. - szerda 10:01
Címkék: 112, segítség, telefon
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Belátható időn belül a jelenleginél sokkal gyorsabb lehet a segítségnyújtás, s idővel kivezetik a jelenlegi 104, 105, 107-es számokat, helyüket a 112 veszi át, az ezt szolgáló Egységes Segélyhívó Rendszer (ESR-112) megvalósításához szükséges közbeszerzési pályázatok hamarosan megjelennek - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.


A 112-es rendszer megvalósítása során a tervezésben és kivitelezésben együttműködő konzorciumi tagok a szükséges közbeszerzéseket több részeljárásban hajtják végre - tájékoztatta a lapot a Belügyminisztérium -, ezek hirdetményeit 2012 második és harmadik negyedévében folyamatosan teszik közzé. Közülük az első a hívásfogadó rendszer tervezésére és megvalósítására szól.

A mostani 112-es rendszer időveszteséget rejt magában, s több fontos eleme is hiányzik: nincs lehetőség például a bejelentő helyének meghatározására. A későbbiekben ez a rendszer része lesz, emellett egy intelligens adatlap rögzíti a bejelentések adatait.

Az Országos Mentőszolgálat most mutatta be mentésirányítási rendszerének megvalósítására vonatkozó ajánlati felhívását. A 2,2 milliárd forint értékű fejlesztés eredményeként a jelenlegi 79,8 százalékról 86,8 százalékra nő a 15 percen belüli kiérkezések aránya. Mint a lapnak a mentőknél elmondták, a rendszer az egységes segélyhívó rendszer nélkül és azzal összekapcsolva is működik majd. A fejlesztésekkel szeretnének az év végére végezni.

A végső cél persze az egységes segélyhívó rendszer marad, aminek tervezett határideje szintén 2012 vége. A rendszerre kerül a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők. A beruházásra az állam ötmilliárd forintot különített el - ismerteti a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés