Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

112 - Gyorsabb lehet a segítségnyújtás

MTI, 2012. április 11. - szerda 10:01
Címkék: 112, segítség, telefon
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Belátható időn belül a jelenleginél sokkal gyorsabb lehet a segítségnyújtás, s idővel kivezetik a jelenlegi 104, 105, 107-es számokat, helyüket a 112 veszi át, az ezt szolgáló Egységes Segélyhívó Rendszer (ESR-112) megvalósításához szükséges közbeszerzési pályázatok hamarosan megjelennek - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.


A 112-es rendszer megvalósítása során a tervezésben és kivitelezésben együttműködő konzorciumi tagok a szükséges közbeszerzéseket több részeljárásban hajtják végre - tájékoztatta a lapot a Belügyminisztérium -, ezek hirdetményeit 2012 második és harmadik negyedévében folyamatosan teszik közzé. Közülük az első a hívásfogadó rendszer tervezésére és megvalósítására szól.

A mostani 112-es rendszer időveszteséget rejt magában, s több fontos eleme is hiányzik: nincs lehetőség például a bejelentő helyének meghatározására. A későbbiekben ez a rendszer része lesz, emellett egy intelligens adatlap rögzíti a bejelentések adatait.

Az Országos Mentőszolgálat most mutatta be mentésirányítási rendszerének megvalósítására vonatkozó ajánlati felhívását. A 2,2 milliárd forint értékű fejlesztés eredményeként a jelenlegi 79,8 százalékról 86,8 százalékra nő a 15 percen belüli kiérkezések aránya. Mint a lapnak a mentőknél elmondták, a rendszer az egységes segélyhívó rendszer nélkül és azzal összekapcsolva is működik majd. A fejlesztésekkel szeretnének az év végére végezni.

A végső cél persze az egységes segélyhívó rendszer marad, aminek tervezett határideje szintén 2012 vége. A rendszerre kerül a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők. A beruházásra az állam ötmilliárd forintot különített el - ismerteti a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza