Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tízemeletes épületek lépcsőházában kapcsolták ki az áramot

MTI, 2012. április 06. - péntek 10:31
Címkék: lépcsőház, áram
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem háromszáz családot érint Kazincbarcikán, hogy a szolgáltató kilenc tízemeletes épület lépcsőházában kikapcsolta az áramot, így a lift sem működik - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője csütörtökön az MTI-t.


Göndör Judit közölte: a lakók fizettek, a lakásszövetkezetnek van pénze, de egy peres ügy miatt a számlák jelenleg nem rendezhetők. A lépcsőházak ugyanis egy olyan lakásszövetkezethez tartoznak, ahol 2011 októberében tisztújítást tartottak. Megválasztották az új elnököt és az igazgatóság tagjait, majd elindították a változásbejelentést a cégbíróságon, a hivatalos eljárás azonban a mai napig nem ért véget, mert egy lakó törvényi kifogással élt.

Emiatt már folyt egy rendőrségi és ügyészségi vizsgálat, a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták, és megállapították, hogy nem történt jogsértés. A cégbírósági változásbejegyzés azonban azóta sem történt meg - ismertette.

A lakásszövetkezet vezetői fél éve tehetetlenek, jogszerűen megválasztották őket, de tisztségüket hivatalosan nem tudják betölteni. Nem férnek hozzá a folyószámlákhoz, nem tudják kiegyenlíteni a közös költségeket, és múlt október óta tolják maguk előtt ezt az ügyet.

A tízemeletes épületekben sok idős ember él. Azzal, hogy a lift leállt, beszorultak a lakásba, mert lépcsőzni már nem bírnak. Hasonlóan nehéz a kisgyermekesek és a betegek helyzete is, az egyik épület legfelső szintjén pedig egy szülés előtt álló kismama is lakik.

Boross Norbert, az Elmű-ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére azt mondta: a lift, illetve a lépcsőházak áramellátásáért fizetendő díjat az üzemeltető cégnek - a közös képviselőnek - kellett volna rendeznie, ez tíz hónapja nem történt meg, bár hatvannapos a fizetési határidő.

Hozzátette: 1,2 millió forintnyi tartozást halmoztak fel, kilenc felszólító levélben figyelmeztették az érintettet, de nem sikerült megoldást találni. Mint mondta, abban is együttműködtek volna, hogy legalább a felét rendezzék a tartozásnak, de ezt sem vállalták. Mivel nem jött válasz a felszólításokra sem, kikapcsolták a szolgáltatást. Megjegyezte: nem a lakók és a szolgáltató között van vita, hanem a társasházat üzemeltető cég nem fizetett.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza