Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megsemmisítették a szarvasi romlott húst

MTI, 2012. április 06. - péntek 11:51
Címkék: hús, megsemmisítés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A megyei szakhatóságok és rendvédelmi szervek 1,7 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan romlott húst és más fagyasztott terméket semmisítettek meg csütörtökön abban a szarvasi húsraktárban, amelynek ellenőrzése még kedden kezdődött; a cég több milliós bírságra számíthat, valamint arra, hogy az állategészségügyi szakhatóság évekig szigorított eljárás keretében ellenőrzi.


Tóth Gábor főállatorvos, a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az állategészségügyi szakhatóság munkatársai további három tonna húst elkülönítettek. Az előzetes gyorstesztek alapján nem szabályosan hűtött árukészlet részletes nyomon követési vizsgálaton megy át, az ellenőrzés még napokig eltart.

Az élelmiszerlánc-biztonsági szakhatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Szarvasi Rendőrkapitányság kedden bejelentés nélküli, váratlan ellenőrzést tartott a szarvasi cég telephelyén és üzletében.

A szakhatóság a hűtési lánc szabályainak megsértése miatt a cég raktárában megsemmisített 1,7 tonna hús és egyéb gyorsfagyasztott terméket, közöttük korábban előhűtött, majd vissza-mélyhűtött húsokat. Az áruból 0,5 tonna volt a raktárban, 1,2 tonna pedig kamionokban az udvaron. A szarvasi cég helyi üzletében további 30 kilogramm húst semmisítettek meg, miután a tételes ellenőrzés során kiderült, hogy a raktározott áruk egy részén nem volt magyar nyelvű felirat és hiányzott a gyártó cég EU által előírt ovális körben feltüntetett" gyártási engedély száma - mondta a főállatorvos.

Tóth Gábor a hivatal szankcionálási lehetőségeiről az MTI-nek úgy nyilatkozott: több milliós bírság szabható ki az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok megsértése miatt, emellett az elkövető vállalkozás felkerül a Vidékfejlesztési Minisztérium jogsértések címszó alatti honlapjára, és a társaságot az állategészségügyi szakhatóság évekig szigorított eljárás keretében ellenőrzi.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

vásárló, 2012. április 10. - kedd 13:32

Ez bíztos,hogy megsemmisítették,vagy csak a látszat kedvéért valamelyest? Mert most is ilyen színű húsokkal találkozni a multikban.Ha egyszer a macskám nem akarja megenni,akkor ott valamilyen szagtalanító anyagot használtak,mert irritálja a szaglását.Én arról tudom. Mert ha már többször átmostam hideg vízzel,érdekes módon,akkor már megette,de addig nem. Érdekes nem?Akkor pedig valami mégis csak bűzlik?Ellenőrzés ide,vagy oda,nem mindenhol történik meg rendesen!Aztán jön a gyomorgörcs,csak nem tudjuk mitől.

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza