Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Túl sok áramot termelnek a német szélkerekek

MTI, 2012. április 04. - szerda 10:01
Címkék: Németország, áram, szélerőmű, Mavir
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A németországi szélerőművekből egyre nagyobb tételben érkező, előre be nem jelentett villamosenergia-szállítások megzavarják azoknak az országoknak a hálózatait, amelyeken keresztül az áram eljut a felhasználókhoz - írta szerdai számában a Világgazdaság, amely szerint a Mavir csak kisebb beavatkozásra kényszerült a német szél miatt.


A lap felidézi: a német energiahivatal tavaly októberi tanulmánya szerint az osztrák-német áramkereskedés technikailag problémamentes, nincs oka a német-osztrák piac felbontásának. Az érintett országok rendszerirányítói által készített választanulmány szerint ugyanakkor "többször is kritikus helyzetbe került a cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar villamosenergia-rendszer az elmúlt hónapokban Észak-Németországban termelt áram miatt, amely ezeken a rendszereken keresztül jut el a dél-németországi, osztrák és további dél-európai fogyasztókhoz".

A Világgazdaság érdeklődésére a Mavirnál azt mondták: a Németországból kiinduló áramszállítási ingadozásokat Csehország igen erősen megérzi, Szlovákia is érzékeny rá, de Lengyelország és Magyarország kevésbé.

Kisebb beavatkozásra viszont szükség volt a győri alállomáson, mert a vizsgált négy hónap alatt ötször haladt át a vártnál sokkal nagyobb árammennyiség a hazai rendszeren a német szélerőművek belendülése következtében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés