Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Túl sok áramot termelnek a német szélkerekek

MTI, 2012. április 04. - szerda 10:01
Címkék: Németország, áram, szélerőmű, Mavir
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A németországi szélerőművekből egyre nagyobb tételben érkező, előre be nem jelentett villamosenergia-szállítások megzavarják azoknak az országoknak a hálózatait, amelyeken keresztül az áram eljut a felhasználókhoz - írta szerdai számában a Világgazdaság, amely szerint a Mavir csak kisebb beavatkozásra kényszerült a német szél miatt.


A lap felidézi: a német energiahivatal tavaly októberi tanulmánya szerint az osztrák-német áramkereskedés technikailag problémamentes, nincs oka a német-osztrák piac felbontásának. Az érintett országok rendszerirányítói által készített választanulmány szerint ugyanakkor "többször is kritikus helyzetbe került a cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar villamosenergia-rendszer az elmúlt hónapokban Észak-Németországban termelt áram miatt, amely ezeken a rendszereken keresztül jut el a dél-németországi, osztrák és további dél-európai fogyasztókhoz".

A Világgazdaság érdeklődésére a Mavirnál azt mondták: a Németországból kiinduló áramszállítási ingadozásokat Csehország igen erősen megérzi, Szlovákia is érzékeny rá, de Lengyelország és Magyarország kevésbé.

Kisebb beavatkozásra viszont szükség volt a győri alállomáson, mert a vizsgált négy hónap alatt ötször haladt át a vártnál sokkal nagyobb árammennyiség a hazai rendszeren a német szélerőművek belendülése következtében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza