Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így védekezhetsz a tükörre támadó madaraktól

MTI, 2012. április 04. - szerda 17:01
Címkék: tükör, madár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szúnyoghálóval, széles ragasztószalagcsíkokkal is csökkenthető az autók visszapillantójának, szélvédőjének, házak, irodák ablaküvegének tükröződése, amelyre a madarak támadással, kopogtatással reagálnak.


Számos madárfajnál megfigyelhető jelenség, hogy a költési időszak kezdetekor a tükröződő felületeket - autók visszapillantóját, szélvédőjét vagy házak, irodák ablaküvegét - támadják, csipkedik, kopogtatják. A jelenség hátterében az ilyenkor felerősödő területféltő magatartás áll: az állatok ilyenkor lényegében saját tükörképükkel vívnak élet-halál harcot. A madarak napokig képesek küzdeni, közben viszont nem tudják a területét megvédeni a valódi riválisoktól, és akár a fiókák etetésébe való besegítést is hanyagolhatják.Az épületablakok esetében a leghatékonyabb megoldást a szúnyogháló jelenti: megszünteti a tükröződést, emellett megakadályozza a madarak ablaknak ütközését is. Ha valamilyen okból nem szerelhető fel szúnyogháló az ablakra, akkor függönnyel, vagy széles ragasztószalagcsíkokkal is csökkenthető a tükröződés. Az autók szélvédőjét, ablakait érdemes kartonpapírral vagy vászonnal eltakarni, a visszapillantó tükröket pedig behajtani.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) honlapjáról letölthető és kinyomtatható egy olyan nyomat, mely a kisebb testű madarakra riasztóan hathat - közölte az egyesület az MTI-vel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés