Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így védekezhetsz a tükörre támadó madaraktól

MTI, 2012. április 04. - szerda 17:01
Címkék: tükör, madár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szúnyoghálóval, széles ragasztószalagcsíkokkal is csökkenthető az autók visszapillantójának, szélvédőjének, házak, irodák ablaküvegének tükröződése, amelyre a madarak támadással, kopogtatással reagálnak.


Számos madárfajnál megfigyelhető jelenség, hogy a költési időszak kezdetekor a tükröződő felületeket - autók visszapillantóját, szélvédőjét vagy házak, irodák ablaküvegét - támadják, csipkedik, kopogtatják. A jelenség hátterében az ilyenkor felerősödő területféltő magatartás áll: az állatok ilyenkor lényegében saját tükörképükkel vívnak élet-halál harcot. A madarak napokig képesek küzdeni, közben viszont nem tudják a területét megvédeni a valódi riválisoktól, és akár a fiókák etetésébe való besegítést is hanyagolhatják.Az épületablakok esetében a leghatékonyabb megoldást a szúnyogháló jelenti: megszünteti a tükröződést, emellett megakadályozza a madarak ablaknak ütközését is. Ha valamilyen okból nem szerelhető fel szúnyogháló az ablakra, akkor függönnyel, vagy széles ragasztószalagcsíkokkal is csökkenthető a tükröződés. Az autók szélvédőjét, ablakait érdemes kartonpapírral vagy vászonnal eltakarni, a visszapillantó tükröket pedig behajtani.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) honlapjáról letölthető és kinyomtatható egy olyan nyomat, mely a kisebb testű madarakra riasztóan hathat - közölte az egyesület az MTI-vel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés