Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Felszámolná a mázsa téri tavat Kőbánya

MTI, 2012. április 03. - kedd 09:41
Címkék: építkezés, , Kőbánya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kőbányai önkormányzat a Mázsa téren keletkezett, csapadékkal megtelt gödör ügyének rendezését várja a terület tulajdonosától a további károsodások elkerülése érdekében.


A területen 2006-ban kezdődött egy kereskedelmi központ építése, de a két építtető, a két tulajdonos és az önkormányzat közötti jogvita, valamint a gazdasági válság miatt leállt.

Szabó Krisztián, a X. kerület jegyzője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a beruházó kiásott egy gödröt, ahová pinceszintet tervezett, és úgynevezett szádfalazással támasztotta meg ideiglenesen a földet, hogy ne dőljön be, amíg a vasbetonozási munkákkal el nem készülnek. Az ideiglenes megoldás azonban a tervezettnél jóval tovább, több évig maradt, a gödör idővel megtelt esővízzel, talajvízzel.

mti

A jegyző szavai szerint a víz jó ideig tartotta a falat is. Az év végi csapadékszegény időszakban azonban erőteljesen csökkent a vízszint, így a fal nem tartott kellőképpen, és elmozdult a föld. Mint jelezte, ehhez az is hozzájárulhatott, hogy az oldalfal felé rögzített tartószerkezetek megsértettek egy - más szakaszokkal nem összekötött - csatornát, az abból elfolyó csapadékvíz pedig folyamatosan elmosta a környékén lévő földet. Emiatt omlott be tavaly decemberben a Mázsa utca egy szakasza.

Szabó Krisztián arról is beszámolt, hogy az önkormányzat mint a közterület tulajdonosa lezárta az érintett részt, talajmechanikai vizsgálatokat készíttetett, a hozzá tartozó építési hatóság pedig a kárveszély elhárítására kötelezte volna az építési terület tulajdonosát. Mivel az önkormányzat perben áll a földterület tulajdonosával, összeférhetetlenség miatt a XVI. kerületi jegyzőt jelölte ki a fővárosi kormányhivatal arra, hogy intézkedjen a továbbépítési, illetve helyreállítási kötelezettség ügyében - tette hozzá.

A jegyző arra is kitért, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek az önkormányzat vagyonkezelőjével tovább vizsgálta az ügyet, ideiglenes falazással megakadályozták a csatorna további csúszását, és folyamatosan figyelik a helyzetet.

Az önkormányzat és a telektulajdonos közötti per több éve tart, a jegyző bizakodásának adott hangot a lezárása és az építkezés folytatása kapcsán. Megjegyezte: ez a gödör ügyét nem befolyásolja, mivel a tulajdonos feladata, hogy biztonságos, megfelelő állapotban tartsa az ingatlant. Szavai szerint az önkormányzat szemszögéből az a legfontosabb, hogy ne legyen további károsodás, talajmozgás a környező utcákban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Szolga mJulianna, 2019. március 24.

Tisztelt Cím !! Amit most vásárolok lakást minden kivan cserélve a legmodernebb termosztált g...

Drága, mégis olcsó - a cirkófűtés

Diana Patrick , 2019. március 23.

Hello mindenki odakint, remélem, hogy minden rendben vannak? A nevem Diana Patrick asszony vagyok, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Diana Patrick , 2019. március 23.

Hello mindenki odakint, remélem, hogy minden rendben vannak? A nevem Diana Patrick asszony vagyok, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés