Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyógyszerdrágításon ötletel az OEP

MTI, 2012. március 29. - csütörtök 09:11
Címkék: OEP, gyógyszer,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több lehetséges intézkedést sorol fel az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az állami gyógyszerkiadások csökkentése érdekében, ezek között szerepel áfaemelés, hatósági ár bevezetése, illetve minimális dobozdíj kivetése - értesült a Magyar Nemzet.


A lap csütörtöki számában a birtokába került dokumentumra hivatkozva az egyik megoldásként a vény nélkül kapható termékek forgalmi adójának növelését említi, konkrét mérték megjelölése nélkül.

Egy másik elképzelés a hatósági ár bevezetésére vonatkozik. Az OEP három lehetséges hatósági árcsökkentési mértékkel számol, 25, 32, vagy 38 százalékkal - írja a lap.

Szóba kerülhet, hogy minimális dobozdíjat vezetnek be azoknál a gyógyszereknél, amelyek térítési díja még a 300 forintot sem éri el. A mintegy félezer termékért így nem 60-80 forintot fizetnének a betegek, hanem 300 forintot.

Az egészségbiztosító a lap szerint az úgynevezett spanyol modellel is számol: eszerint kötelezően csökkenthetnék azoknak a generikus változattal nem rendelkező, originális készítményeknek az árát, amelyek legalább 10 éve forgalomban vannak Magyarországon - írja a lap. Megjegyzik, hogy a javaslatokról a kormánynak kell döntenie.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés