Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem szakít Gyulafirátót Veszprémmel

MTI, 2012. március 28. - szerda 16:31
Címkék: Gyulafirátót, Veszprém
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem érte el a határozatképességet a hétfő délutánra összehívott falugyűlés, így egyelőre meghiúsult a kezdeményezés, hogy Gyulafirátót, Veszprém jelenlegi városrésze önálló település legyen.


A falugyűlésen a helyi önkormányzati rendelet szerint a Veszprém-Gyulafirátóton élő választópolgárok 25 százalékának kellett volna részt vennie, a meghirdetett időpontra azonban csak kilenc százalékuk jelent meg - tájékoztatta az MTI-t Czaun János veszprémi önkormányzati képviselő, a városrészi önkormányzat vezetője.

Ezzel Gyulafirátót törekvése, hogy ismét önálló település legyen, egyelőre meghiúsult; a falugyűlésen kellett volna megválasztani az elszakadást koordináló bizottságot, amely a helyi népszavazás kiírásáig vihette volna az ügyeket.


Czaun János január 11-én tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a 3500 lakosú Gyulafirátót leválna Veszprémről, mert a városrész lakói sokallják a január elsején bevezetett telekadó mértékét.

A veszprémi képviselő-testület január 26-ai ülésén hosszas vita után úgy döntött, hogy az úgynevezett III-as övezetben (ebbe tartozik Gyulafirátót is) az eredeti százhúsz forintról húsz forintra csökkenti a telekadó négyzetméterenkénti összegét. A testület a február 23-ai ülésén módosította az szervezeti-működési szabályzatát, mert addig abban nem szerepelt a falugyűlés fogalma, márpedig azon a fórumon kell egy városrésznek kinyilvánítania, hogy el akar-e szakadni a várostól, s azon kell megválasztania az előkészítő bizottságot, amely az elszakadást lebonyolítja.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza