Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem szakít Gyulafirátót Veszprémmel

MTI, 2012. március 28. - szerda 16:31
Címkék: Gyulafirátót, Veszprém
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem érte el a határozatképességet a hétfő délutánra összehívott falugyűlés, így egyelőre meghiúsult a kezdeményezés, hogy Gyulafirátót, Veszprém jelenlegi városrésze önálló település legyen.


A falugyűlésen a helyi önkormányzati rendelet szerint a Veszprém-Gyulafirátóton élő választópolgárok 25 százalékának kellett volna részt vennie, a meghirdetett időpontra azonban csak kilenc százalékuk jelent meg - tájékoztatta az MTI-t Czaun János veszprémi önkormányzati képviselő, a városrészi önkormányzat vezetője.

Ezzel Gyulafirátót törekvése, hogy ismét önálló település legyen, egyelőre meghiúsult; a falugyűlésen kellett volna megválasztani az elszakadást koordináló bizottságot, amely a helyi népszavazás kiírásáig vihette volna az ügyeket.


Czaun János január 11-én tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a 3500 lakosú Gyulafirátót leválna Veszprémről, mert a városrész lakói sokallják a január elsején bevezetett telekadó mértékét.

A veszprémi képviselő-testület január 26-ai ülésén hosszas vita után úgy döntött, hogy az úgynevezett III-as övezetben (ebbe tartozik Gyulafirátót is) az eredeti százhúsz forintról húsz forintra csökkenti a telekadó négyzetméterenkénti összegét. A testület a február 23-ai ülésén módosította az szervezeti-működési szabályzatát, mert addig abban nem szerepelt a falugyűlés fogalma, márpedig azon a fórumon kell egy városrésznek kinyilvánítania, hogy el akar-e szakadni a várostól, s azon kell megválasztania az előkészítő bizottságot, amely az elszakadást lebonyolítja.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés