Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Világelsők vagyunk az elektronikus levelezésben

MTI, 2012. március 27. - kedd 17:01
Címkék: e-mail, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A világ internetezőinek nagy többsége, 85 százaléka elektronikus levelek segítségével is kapcsolatot tart embertársaival, ez a kommunikációs forma az Ipsos kutatása szerint leginkább Magyarországon jellemzi a netezőket: 94 százalékuk kap és küld e-maileket.


Az Ipsos legújabb felmérése szerint gyakori érintkezési mód az email Svédországban (92 százalék), Belgiumban (91 százalék), Indonéziában (91 százalék), Argentínában (90 százalék) és Lengyelországban (90 százalék.)

Az e-mail minden országban elterjedt, általában 80 százalék feletti arányban jellemzi a világháló használóit. Ez alól csupán India és Szaúd-Arábia a kivétel, ahol az internetezők kétharmada, illetve szűk fele szokott elektronikus levelek segítségével információt cserélni.

Népszerűek a közösségi oldalak is: az internetezők 62 százaléka van fent valamelyik társasági portálon, illetve fórumokba vagy blogokba ír. A magyar netes társadalom az átlagosnál aktívabb e tekintetben is, 70 százalékuk felkeresi és használja a közösségi site-okat. Míg a világ más részein általában a korosztályi összefüggések a legkarakteresebbek - a 35 év alattiak 70, a 36-50 év közöttiek 60, a náluk idősebbeknek pedig az 51 százaléka osztja meg gondolatait, élete történéseit a weben -, addig Magyarországon ezek az eltérések kevésbé markánsak és nem teljesen illeszkednek a nemzetközi trendbe.

Sorrendben, a korosztályi csoportokban a közösségi oldalakon szörfölők aránya: 74 százalék, 66 százalék és 70 százalék. További, bár nem jelentős sajátosság az iskolázottság szerinti különbség: az alacsony iskolázottságú internetező magyarok 64 százaléka időzik a társasági portálokon, a középfokú és felsőfokú végzettségűeknek pedig 73-73 százaléka.

Az Ipsos felmérése 24 országban közel 20 ezer internethasználó megkérdezésével készült.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés