Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Világelsők vagyunk az elektronikus levelezésben

MTI, 2012. március 27. - kedd 17:01
Címkék: e-mail, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A világ internetezőinek nagy többsége, 85 százaléka elektronikus levelek segítségével is kapcsolatot tart embertársaival, ez a kommunikációs forma az Ipsos kutatása szerint leginkább Magyarországon jellemzi a netezőket: 94 százalékuk kap és küld e-maileket.


Az Ipsos legújabb felmérése szerint gyakori érintkezési mód az email Svédországban (92 százalék), Belgiumban (91 százalék), Indonéziában (91 százalék), Argentínában (90 százalék) és Lengyelországban (90 százalék.)

Az e-mail minden országban elterjedt, általában 80 százalék feletti arányban jellemzi a világháló használóit. Ez alól csupán India és Szaúd-Arábia a kivétel, ahol az internetezők kétharmada, illetve szűk fele szokott elektronikus levelek segítségével információt cserélni.

Népszerűek a közösségi oldalak is: az internetezők 62 százaléka van fent valamelyik társasági portálon, illetve fórumokba vagy blogokba ír. A magyar netes társadalom az átlagosnál aktívabb e tekintetben is, 70 százalékuk felkeresi és használja a közösségi site-okat. Míg a világ más részein általában a korosztályi összefüggések a legkarakteresebbek - a 35 év alattiak 70, a 36-50 év közöttiek 60, a náluk idősebbeknek pedig az 51 százaléka osztja meg gondolatait, élete történéseit a weben -, addig Magyarországon ezek az eltérések kevésbé markánsak és nem teljesen illeszkednek a nemzetközi trendbe.

Sorrendben, a korosztályi csoportokban a közösségi oldalakon szörfölők aránya: 74 százalék, 66 százalék és 70 százalék. További, bár nem jelentős sajátosság az iskolázottság szerinti különbség: az alacsony iskolázottságú internetező magyarok 64 százaléka időzik a társasági portálokon, a középfokú és felsőfokú végzettségűeknek pedig 73-73 százaléka.

Az Ipsos felmérése 24 országban közel 20 ezer internethasználó megkérdezésével készült.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés