Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olcsó áru motiválja a magyar vásárlót

MTI, 2012. március 27. - kedd 12:09
Címkék: vásárlás, felmérés,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tavaly a kiskereskedelmi forgalom 1,9 százalékkal 2.789 milliárd forintra nőtt, ez az 5,4 százalékos áremelkedés, a 0,4 százalékos mennyiségi csökkenés, illetve a 3,1 százalékos termékstruktúra váltás (az olcsóbb termék választásának) az eredője - mondta Vella Rita, a GfK Hungária piackutató ügyfélkapcsolati igazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.


A bolttípusok közül egyedül a diszkont áruházak nyertek, forgalmuk 14 százalékkal növekedett 2011-ben - tette hozzá az igazgató.

Kozák Ákos, a GfK Hungária igazgatója szerint az idén nem lesz trendforduló a kiskereskedelemben, inkább 1 százalékkal csökken a piac. Ezt azzal indokolta, hogy a GfK mérése szerint márciusban a fogyasztási várakozások és a komplex fogyasztói bizalmi index ugyan elmozdult emelkedni kezdett, viszont a vásárlási hajlandóság továbbra is lefelé tart. Így például a tartós fogyasztási cikkek vásárlását továbbra is elhalasztják a háztartások.

Tavaly az egy háztartásra jutó kiskereskedelmi vásárlás 694 ezer forint volt, 1,9 százalékkal több, mint 2010-ben. A vásárlási gyakoriság viszont 4,5 százalékkal, évi 294-re csökkent, így egy vásárlásra 2.372 forint költés jutott. Ez utóbbi 6,8 százalékkal több, mint a 2010. évi - ismertette az adatokat Vella Rita.

Kozák Ákos megjegyezte, hogy a kiskereskedelmi értékesítés összege önmagában megtévesztő, mivel akkor valós a növekedés, ha az eladott áru mennyisége is nő.

A magyar kiskereskedelemben a saját márkás termékek aránya 27 százalék, ez kiugróan magas a környező országokhoz képest. Tavaly minden elköltött 100 forintból 26 forintért akciós terméket vásároltak a fogyasztók.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Dékány Endre, 2019. november 18.

Hé, hitelkeresők, szükség van-e sürgősségi hitelre vállalkozás indításához, adóssághit...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés