Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nőtt a kártyahasználat külföldön

MTI, 2012. március 27. - kedd 15:01
Címkék: bankkártya, használat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az egy évvel korábbinál nagyjából ötödével több pénzt költöttek el tavaly a magyarok bankkártyáikkal külföldi üzletekben, és emelkedett a készpénzfelvétel összege is. Ennek ellenére az utazók többsége még mindig valutát visz magával külföldre - írta keddi számában a Világgazdaság.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva a lapban azt írják: több mint 20 százalékkal, 225,57 milliárd forintra nőtt tavaly a Magyarországon kibocsátott bankkártyákkal külföldön végrehajtott vásárlási tranzakciók értéke, a darabszámuk pedig 27,4 százalékkal, 14,49 millió darabra emelkedett.

A kártyás vásárlások növekedésével párhuzamosan emelkedett a külföldi bankjegykiadó automatáknál kimutatott forgalom is: a hazai kibocsátású plasztikokkal 64,3 milliárd forintot vettek fel ATM-ből, ez 17,4 százalékkal haladja meg a 2010-es összeget, és a tranzakciók száma is majdnem 140 ezerrel, 1,408 millióra kúszott fel.

A Világgazdaság szerint az évek óta tartó növekedés ellenére a magyarországi kártyabirtokosoknak van még hova fejlődniük a külföldi tranzakciók terén. A MasterCard egy korábbi felmérésében rámutatott arra, hogy a külföldre utazó magyarok 85 százaléka még mindig pénzváltóban vesz valutát utazás előtt, és sokan - annak elvesztésétől tartva - szándékosan hagyják otthon bankkártyájukat - számolt be a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Pataki Krisztián, 2018. február 18.

http://www.kriszvisz.honlapom.com...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Mr. Dékány Endre, 2018. február 18.

Sürgős hitel van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Fred Joseph, 2018. február 17.

Olyan kölcsönt keresel, amely vállalkozást indít vagy számlákat fizet, ezért azért vagyunk ...

Új jelenség a távközlésben: a nomofóbia

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés