Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nőtt a kártyahasználat külföldön

MTI, 2012. március 27. - kedd 15:01
Címkék: bankkártya, használat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az egy évvel korábbinál nagyjából ötödével több pénzt költöttek el tavaly a magyarok bankkártyáikkal külföldi üzletekben, és emelkedett a készpénzfelvétel összege is. Ennek ellenére az utazók többsége még mindig valutát visz magával külföldre - írta keddi számában a Világgazdaság.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva a lapban azt írják: több mint 20 százalékkal, 225,57 milliárd forintra nőtt tavaly a Magyarországon kibocsátott bankkártyákkal külföldön végrehajtott vásárlási tranzakciók értéke, a darabszámuk pedig 27,4 százalékkal, 14,49 millió darabra emelkedett.

A kártyás vásárlások növekedésével párhuzamosan emelkedett a külföldi bankjegykiadó automatáknál kimutatott forgalom is: a hazai kibocsátású plasztikokkal 64,3 milliárd forintot vettek fel ATM-ből, ez 17,4 százalékkal haladja meg a 2010-es összeget, és a tranzakciók száma is majdnem 140 ezerrel, 1,408 millióra kúszott fel.

A Világgazdaság szerint az évek óta tartó növekedés ellenére a magyarországi kártyabirtokosoknak van még hova fejlődniük a külföldi tranzakciók terén. A MasterCard egy korábbi felmérésében rámutatott arra, hogy a külföldre utazó magyarok 85 százaléka még mindig pénzváltóban vesz valutát utazás előtt, és sokan - annak elvesztésétől tartva - szándékosan hagyják otthon bankkártyájukat - számolt be a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza