Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

GVH - Nincs még döntés az Auchan-Cora fúzióról

MTI, 2012. március 26. - hétfő 11:01
Címkék: GVH, Auchan, Cora
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Még nem döntötte el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy kérje-e Brüsszeltől az Auchan-Cora-felvásárlás engedélyezésének jogát - írta hétfői számában a Népszabadság a versenyhivatalra hivatkozva.


A francia Auchan magyarországi leányvállalata, az Auchan Magyarország Kft. tavaly december végén jelentette be, hogy a Cora hipermarketlánc addigi tulajdonosa, a belga Louis Delhaize-csoport végül nekik ígérte a hét magyarországi Cora hipermarketet.

Mivel a fúzióban érintett cégek összforgalma meghaladja világszinten az ötmilliárd eurót, illetve cégenként a 250 millió eurót, ezért az Auchan itthoni terjeszkedése közösségi szintű ügy, amelyben elvileg az uniós versenyhatóságként is működő Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága is kimondhatja a végső szót.

Az Auchan március elején beadta az összefonódás iránti kérelmét Brüsszelben. A kinti versenyhatóságnak elvileg 90 napja van, hogy lefolytassa az eljárást, így ebben az esetben májusra dőlhet el, hogy vihetik-e a magyarországi Corákat.

A testület az összefonódási kérelmet elküldte a GVH-nak is, amely néhány napon belül eldöntheti, él-e a saját döntési jogkörével.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés