Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Süllőfészkeket helyeznek ki balatoni halászok

MTI, 2012. március 23. - péntek 10:01
Címkék: süllő, Balaton, horgász
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az erőteljesen melegedő időjárás hatására előbb kezdődik idén a süllő ívási időszaka, ezért a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) a szokásos 3 ezer mesterséges süllőfészek azonnali kihelyezéséről döntött, továbbá a korábbiaknál nagyobb mennyiségben kezdte meg a csukakeltetést.


Erről Füstös Gábor, a cég vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a Balaton emblematikus halának számító süllő szaporodására kiemelt figyelmet fordítanak, ezért egészítik ki mesterségesekkel is a természetes ívó-helyeket. A borókából készített süllőfészkekből több helyszínre összesen 3 ezret telepítenek, majd a következő hetekben fokozottan ellenőrzik azokat.

Elmondta, hogy a korábbi éveknél 30-40 százalékkal több csuka-ikrát fejtek le a napokban a társaság Buzsáki tógazdaságában. Az így nyert 50 kilónyi megtermékenyített ikrából 6-700 ezer darab előnevelt csukára számítanak, ebből teljesítik árpilis végén, május elején a halgazdálkodási terv szerinti 250 ezer darabos balatoni csukatelepítést.

A szakember felhívta a horgásztársadalom figyelmét arra, hogy a süllő, valamint a balin ívási időszakra bevezetett fogási tilalma idén április 27-ig lesz érvényben. A tavalyi nagyobb számú harcsa elhullás miatt, a halfaj sikeresebb ívása érdekében április 1. és június 30. között pedig teljes körű harcsafogási tilalmat rendeltek el.

A Balatonnál tavaly a korábbi évinél 15-20 százalékkal több horgászengedélyt adtak el, az ebből származó 450 millió forintból fedezik a haltelepítések és halőrzés költségeit. A horgászturizmus fellendülését a BHNp a három horgásztaván is érzékelte, ahol két-háromszorosára nőtt a forgalom. Füstös Gábor szerint a siker oka a kedvező időjárás mellett, hogy a fokozódó ellenőrzéseknek és a fejlesztett halőrzési technikának köszönhetően nőtt a legálisan horgászók horgászzsákmánya.

Az aszály komoly gondokat okoz a cég tógazdaságainál, emiatt bizonyos haltelepítéseket még a tél beállta előtt kényszerült teljesíteni. Az elmaradt esőzések miatt márciusra sem jutott elegendő víz a vízgyűjtőkről az irmapuszati tógazdaságba, ahol a nyolcból három tó jelenleg is üresen áll. Ha a tavaszi, illetve nyár eleji esőzések nem fordítanak a helyzeten, a társaság intenzívebb gazdálkodással, illetve végső esetben vásárlással biztosítja majd a balatoni haltelepítésekhez szükséges halmennyiséget - mondta a vezérigazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés