Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Süllőfészkeket helyeznek ki balatoni halászok

MTI, 2012. március 23. - péntek 10:01
Címkék: süllő, Balaton, horgász
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az erőteljesen melegedő időjárás hatására előbb kezdődik idén a süllő ívási időszaka, ezért a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) a szokásos 3 ezer mesterséges süllőfészek azonnali kihelyezéséről döntött, továbbá a korábbiaknál nagyobb mennyiségben kezdte meg a csukakeltetést.


Erről Füstös Gábor, a cég vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a Balaton emblematikus halának számító süllő szaporodására kiemelt figyelmet fordítanak, ezért egészítik ki mesterségesekkel is a természetes ívó-helyeket. A borókából készített süllőfészkekből több helyszínre összesen 3 ezret telepítenek, majd a következő hetekben fokozottan ellenőrzik azokat.

Elmondta, hogy a korábbi éveknél 30-40 százalékkal több csuka-ikrát fejtek le a napokban a társaság Buzsáki tógazdaságában. Az így nyert 50 kilónyi megtermékenyített ikrából 6-700 ezer darab előnevelt csukára számítanak, ebből teljesítik árpilis végén, május elején a halgazdálkodási terv szerinti 250 ezer darabos balatoni csukatelepítést.

A szakember felhívta a horgásztársadalom figyelmét arra, hogy a süllő, valamint a balin ívási időszakra bevezetett fogási tilalma idén április 27-ig lesz érvényben. A tavalyi nagyobb számú harcsa elhullás miatt, a halfaj sikeresebb ívása érdekében április 1. és június 30. között pedig teljes körű harcsafogási tilalmat rendeltek el.

A Balatonnál tavaly a korábbi évinél 15-20 százalékkal több horgászengedélyt adtak el, az ebből származó 450 millió forintból fedezik a haltelepítések és halőrzés költségeit. A horgászturizmus fellendülését a BHNp a három horgásztaván is érzékelte, ahol két-háromszorosára nőtt a forgalom. Füstös Gábor szerint a siker oka a kedvező időjárás mellett, hogy a fokozódó ellenőrzéseknek és a fejlesztett halőrzési technikának köszönhetően nőtt a legálisan horgászók horgászzsákmánya.

Az aszály komoly gondokat okoz a cég tógazdaságainál, emiatt bizonyos haltelepítéseket még a tél beállta előtt kényszerült teljesíteni. Az elmaradt esőzések miatt márciusra sem jutott elegendő víz a vízgyűjtőkről az irmapuszati tógazdaságba, ahol a nyolcból három tó jelenleg is üresen áll. Ha a tavaszi, illetve nyár eleji esőzések nem fordítanak a helyzeten, a társaság intenzívebb gazdálkodással, illetve végső esetben vásárlással biztosítja majd a balatoni haltelepítésekhez szükséges halmennyiséget - mondta a vezérigazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza