Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Napon belüli jóváírás - Felkészült a Takarékbank

MTI, 2012. március 21. - szerda 11:01
Címkék: bank, átutalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A takarékszövetkezeti szektorban is felgyorsul a pénzforgalom júliustól, amikor a banki forintátutalásoknál elindul a napon belüli jóváírás rendszere.


Az integráció fizetési forgalmát lebonyolító TakarékBank szerdai közleménye szerint míg a bankok között elektronikusan benyújtott megbízások nyomán 4 óra alatt kerül majd át a pénz egyik számláról a másikra a jelenleg szokványos másnapi jóváírás helyett, a takarékok közötti belső fizetési forgalom még a bankok közöttinél is gyorsabb lesz.

A júliusban induló új rendszerben a bankok - igazodva a központi elszámolóházi funkciót betöltő Giro Zrt.-hez - naponta ötször összesítik és küldik be a központi elszámolóházba a fizetési megbízásokat. A 114 takarék és 3 bank külső fizetési forgalmát ellátó TakarékBanknak viszont ahhoz, hogy zökkenőmentesen igazodjon az új rendszerhez, gyakrabban kell ugyanezt megtennie.

"A napon belüli átutalások rendszerének indulásával a Takarékbank legalább tízszer vezeti majd össze a beérkező fizetési megbízásokat" - hangsúlyozta Mezei László, a TakarékBank fizetési forgalom szakterület igazgatója a közleményben. A szakember szerint a banki piacon ez lesz a leggyorsabb fizetési forgalom két önálló pénzintézet között. Az országos zsírón keresztül menő tételeknél viszont - éppen azért, mert a levelezőbanki partnerek pénzforgalmának lebonyolítása plusz munkával jár - a TakarékBankhoz csatlakozó pénzintézetekre az előírtnál két órával hosszabb határidő érvényes, ami nem veszélyezteti a napon belüli jóváírást.

Mezei László becslése szerint a TakarékBank a második legnagyobb banki partnere a Giro Zrt.-nek, országosan minden hatodik átutalás megfordul a pénzintézet szerverein.

A közlemény szerint a TakarékBank sikeresen vette eddig az akadályokat a napon belüli átutalásra való felkészülésben. A technikai háttere megfelelően működik, és a napokban elindult a rendszer terheléses próbája is. A legutolsó kihívás az április közepétől induló próbaüzemi teszt lesz, amelynek során már az éles forgalommal megegyező tételszám forog majd a közvetetten csatlakozó takarékok között, valamint a bank és a Giro Zrt. között.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza