Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

KGFB - Minden negyedik autós év közben vált

MTI, 2012. március 21. - szerda 16:41
Címkék: biztosítás, kgfb, bónus-málusz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ma már az autósok negyedének nem év végén, hanem év közben van a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) évfordulója, az évközi váltókat nem szólítják meg kampányok, és az év közben váltók a díjakból nem kapnak kedvezményeket - közölte a Genertel Biztosító az MTI-vel, kedden.


A kötelező biztosítás mindig egy évre szól. A kgfb törvény 2010. első napján lépett hatályba, aki ezt követően vásárolt autót, vagy motorkerékpárt, annak a biztosítása nem az év utolsó napján fordul - azaz jár le, és indul újra -, hanem a biztosítás megkötésének a napjától kell számolni az egy évet, biztosítót is ekkor lehet váltani.

Miután a mintegy 4 millió gépjárműből legalább 3 milliónak még mindig az év vége a kgfb fordulónapja, így november elejétől a megszokott kampányban, kedvezményekkel csábítják a tulajdonosokat a biztosítók.

Az évközi váltókat nem szólítják meg kampányok, és a díjakból hiányoznak az év végi kedvezmények. A sajtó is mostohán kezeli ezt a csoportot - idézi a közlemény Csikós Dánielt, a Genertel vezérigazgatóját.

Az interneten kötött kgfb díjak átlaga a tavaly év végi kampányban 12.700 forint volt. Idén év közben már 14.500 forint az átlagdíj, míg a tulajdonosváltás miatt kötött új szerződések átlagdíja 19.500 forint - áll a közleményben.

Sokan azért maradnak le az évközi váltásról, mivel nem mondják fel 30 nappal korábban a meglévő kgfb szerződésüket a biztosítójuknál, e nélkül viszont nem köthetnek újat egy másik biztosítóval.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza