Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

KGFB - Minden negyedik autós év közben vált

MTI, 2012. március 21. - szerda 16:41
Címkék: biztosítás, kgfb, bónus-málusz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ma már az autósok negyedének nem év végén, hanem év közben van a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) évfordulója, az évközi váltókat nem szólítják meg kampányok, és az év közben váltók a díjakból nem kapnak kedvezményeket - közölte a Genertel Biztosító az MTI-vel, kedden.


A kötelező biztosítás mindig egy évre szól. A kgfb törvény 2010. első napján lépett hatályba, aki ezt követően vásárolt autót, vagy motorkerékpárt, annak a biztosítása nem az év utolsó napján fordul - azaz jár le, és indul újra -, hanem a biztosítás megkötésének a napjától kell számolni az egy évet, biztosítót is ekkor lehet váltani.

Miután a mintegy 4 millió gépjárműből legalább 3 milliónak még mindig az év vége a kgfb fordulónapja, így november elejétől a megszokott kampányban, kedvezményekkel csábítják a tulajdonosokat a biztosítók.

Az évközi váltókat nem szólítják meg kampányok, és a díjakból hiányoznak az év végi kedvezmények. A sajtó is mostohán kezeli ezt a csoportot - idézi a közlemény Csikós Dánielt, a Genertel vezérigazgatóját.

Az interneten kötött kgfb díjak átlaga a tavaly év végi kampányban 12.700 forint volt. Idén év közben már 14.500 forint az átlagdíj, míg a tulajdonosváltás miatt kötött új szerződések átlagdíja 19.500 forint - áll a közleményben.

Sokan azért maradnak le az évközi váltásról, mivel nem mondják fel 30 nappal korábban a meglévő kgfb szerződésüket a biztosítójuknál, e nélkül viszont nem köthetnek újat egy másik biztosítóval.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés